PRIMĂRIA RÂMNICULUI A ANUNȚAT NUMELE ABSOLVENȚILOR care vor fi premiați după ce au obținut medii de zece la examenele naționale


Prin ședință extraordinară de Consiliu Local, programată vineri, 15 iulie 2022, cu începere de la ora 10.00, în sala de ședințe a Primăriei Râmnicu Vâlcea, aleșii locuitorilor din municipiu vor vota pentru alocarea unor sume de bani majorate (față de cele acordate anul trecut) ce vor fi acordate absolvenților de liceu și de școală generală cu medii maxime la examenele naționale.
Astfel, la iniţiativa conducerii municipalității, absolvenții unităţilor şcolare din Râmnicu Vâlcea care au obţinut media 10 la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat din această vară vor fi premiaţi cu sume de bani consistente pentru performanţele obținute. Cei cu media maximă la Evaluare Naţională vor primi premii în valoare de 3.500 de lei, iar cei care au obţinut acelaşi rezultat la Bacalaureat vor primi câte 5.000 de lei. Valorile premiilor au fost majorate faţă de cele acordate anul trecut, când acestea au fost de 3.000 de lei, respectiv de 4.000 de lei.

Din 18 medii de zece obținute în județ, 17 au aparținut unor elevi care au învățat la școli din Râmnic

După finalizarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale, la unităţile şcolare din Râmnicu Vâlcea s-au înregistrat patru medii maxime la Evaluarea Naţională (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Școala „Take Ionescu”, Școala „Mihai Eminescu” și Școala „Anton Pann”) şi 13 la Bacalaureat (șapte la Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, cinci la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”, una la Colegiul Național „Alexandru Lahovari”). Singura medie de zece la examenul de Bacalaureat din acest an care a mers în județul Vâlcea, în afara Râmnicului, a ajuns în «curtea» Colegiului Național „Gib Mihăescu” din Drăgășani.
Premierea celor 17 elevi (ale căror nume le regăsiți în documentele de mai jos) cu rezultate bune va fi realizată într-un cadru festiv, în contextul Zilelor Imnului Naţional, eveniment care va fi organizat la finele acestei luni.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea