Premii importante pentru elevii de la Școala gimnazială nr. 5


Școala gimnazială nr. 5 din Râmnic este una din unitățile de învățământ cu rezultate bune din județ, fapt dovedit de numeroasele premii obținute de elevii din ciclul primar sau gimnazial.
Elevii din ciclul primar au obținut numeroase premii și mențiuni la concursurile județene, interjudețene și naționale: Compunere și comuni­care, Comunicare și ortografie, Amintiri din copilărie, Mult e dulce și frumoasă…, Cuvântul, dor călător, Gând pentru țara mea, Olimpiada județeană de Limba și literatura română, Comper matematică, Micul Thales, Proex, Gazeta Matematică Junior, Fii inteligent la matematică, Sănătatea mediului, Sănătatea noastră, Din tainele științelor naturii, Târgul Floriilor, Culorile Speranței, Tradiții de primăvară, Festivalul valorilor românești „Busuioc de Topolog”, E iarnă și sunt sărbători, Mama, cuvânt și culoare etc.
În acest timp, colegii mai mari de la învățământul gimnazial s-au remarcat la Concursul naţional „comunicare.ortografie.ro 2018” – Băcanu Alesia, Constantinescu Gabriela, Faităr Octavian, Boboc Cristina, Filip Andreea, Ene Katrinel, Udroiu Luca, Popescu Alexandru, Nică Diana, Prundaru Denisa,
Şovar Albert, Meşină Roxana, Pousa Sfetea Ianira. La matematică, elevii de la Școala nr. 5 au obținut premii la concursurile „LuminaMath”, „Pitagora”, Memorialul „Saraolu Constantin”. La Olimpiada de biologie – faza județeană au obținut premii Ploae Ionel Gabriel (clasa a VII-a A), Nicolae Robert (clasa a VII-a B), Vega Romina (clasa a VII-a A) și Pintea Robert (clasa a VII-a B). Elevii de la Școala gimnazială nr. 5 au obținut premiul I la Concursul interjudeţean de științe ale naturii și tot premiul I la Concursul judeţean antidrog „Alege viaţa!”.
Pe primele trepte ale podiumului, s-au clasat elevii din ciclul gimnazial la ediția a X-a a Concursului de cultură istorică „Muzeul Memorial N. Bălcescu”, la Concursul „Coloana Marii Uniri”, la Concursul național interdisciplinar „La Școala cu Ceas” – geografie, la etapa națională a Concursului național de geografie „Terra”. În 2018, Grupul ,,Zorile” al Școlii gimnaziale nr. 5 din Râmnicu Valcea (coordonator – prof Florin Piloiu) a fost premiat la Festivalul-concurs al colindului vâlcean. În plus, echipa de fotbal feminin a școlii s-a calificat la faza zonală a Olimpiadei gimnaziilor.