Pregătite pentru succes!


• CSM – FC Olt Slatina, sâmbătă, de la ora 11.00 • Luceafărul Oradea – Damila Măciuca, sâmbătă, de la ora 11.00

Forma slabă pe care o traversează adversarele ambelor echipe vâlcene din Seria Vest a Ligii a II-a oferă speranţele unui nou week-end „de vis” iubitorilor fotbalului din judeţul nostru. Chiar dacă au obiective diferite şi ocupă poziţii diametral opuse în clasament, atât Damila cât şi CSM ţintesc victoria, având nevoie vitală de puncte pentru a nu pierde contactul cu formaţiile ce urmăresc aceleaşi scopuri.

Siliţi să stea runda trecută, fotbaliştii Damilei au ratat involuntar posibilitatea de a se apropia la numai un punct de liderul Corona, braşovenii cedând suprinzător pe propriul teren în faţa celeilalte echipe din judeţul Vâlcea, CSM. Însă, pentru jucătorii pregătiţi de Erik Lincar timpul nu este pierdut, ei având la finele acestei săptămâni o nouă oportunitate de a reduce ecartul ce îi separă de lider. Cu prilejul etapei a XIII-a, galben-verzii se vor deplasa în comuna Sânmartin din judeţul Bihor, acolo unde Luceafărul Oradea îşi dispută partidele considerate pe propriul teren. Chiar dacă vor evolua în deplasare, fotbaliştii Damilei pot fi consideraţi favoriţi, gazdele având un start „anevoios” de campionat, prelungit până, iată, spre finalul turului, în care au obţinut numai trei victorii, şi acelea destul de „chinuite”. Important de remarcat este şi faptul că acest joc va fi unul special pentru tehnicianul Erik Lincar, el fiind originar din judeţul Bihor.

De partea cealaltă, municipalii pregătiţi de Laurenţiu Tudor şi Sorin Bucuroaia au cu siguranţă un moral foarte bun, după ce, în ultima rundă au învins nesperat pe terenul liderului din Braşov, scor 3-2. Ei vor întâlni în etapa a XIII-a pe FC Olt Slatina, o formaţie care, deşi s-a dovedit greu de depăşit chiar şi de către numele grele ale seriei (oltenii au patru înfrângeri până în acest moment), a cunoscut o singură dată gustul victoriei în acest sezon, remizând în alte cinci întâlniri. Partida dintre CSM şi FC Olt are implicaţii majore în „subsolul” clasamentului, eventuala învingătoare având posibilitatea de a se desprinde din „plutonul” codaşelor.

Programul etapei a XIII-a

FCM Târgu Mureş – Unirea Alba Iulia (vineri, de la ora 14.00); FC Argeş Piteşti – Corona Braşov (vineri, de la ora 18.00); FC Maramureş Baia Mare – UTA Arad; CSM Râmnicu Vâlcea – FC Olt Slatina; Luceafărul Oradea – Damila Măciuca (sâmbătă, de la ora 11.00); Voinţa Sibiu – ACS Poli Timişoara nu se dispută; Voinţa Sibiu s-a retras din campionat; FC Timişoara – CS Mioveni nu se dispută; FC Timişoara s-a retras din campionat; FC Bihor Oradea va sta.