Pregătite pentru o nouă „finală”!


• CS Oltchim – Krim Ljubljana, duminică, de la ora 18.00

• Farcău: „Ne gândim doar la calificarea în semifinale”
 

Astăzi, în cadrul conferinţei de presă organizată la Sala Sporturilor „Traian”, două dintre handbalistele Oltchimului, dar şi tehnicianul danez Jakob Vestergaard, şi-au exprimat încrederea în şansa echipei de a se califica în semifinalele Ligii Campionilor. Pentru îndeplinirea acestei „părţi” a obiectivului final pe care conducerea clubului l-a fixat încă de la începutul sezonului, cucerirea trofeului Ligii Campionilor, handbalistele trebuie să câştige întâlnirea de duminică, de pe teren propriu, împotriva campioanei Sloveniei, Krim Ljubljana.

Ramona Farcău a afirmat că îşi doreşte foarte mult calificarea şi ar prefera ca, în semifinale, să evolueze în compania norvegiencelor de la Larvik HK: „Ne gândim doar să ne calificăm. Pentru asta vom da totul. Dacă va fi să jucăm cu Gyor în semifinale, asta este. Dar noi ne dorim să jucăm cu Gyor în finală şi cu Larvik în semifinale. (…) Vom juca meciurile din semifinale şi finală unde se va decide. Dar, pentru publicul vâlcean, nu cred că ar fi bine dacă noi vom juca aceste meciuri la Bucureşti”.

Iulia Curea a declarat că, pentru a se califica în semifinale de pe prima poziţie a grupei, echipa trebuie să evolueze în meciul de duminică, cu Krim, cel puţin la fel de bine precum a făcut-o la Budapesta, în faţa vicecampioanei Ungariei, Rail Cargo: „Pentru a câştiga la mai mult de trei goluri cu Krim, trebuie să jucăm la fel ca la Budapesta. Acolo ne-am ambiţionat, ne-am mobilizat şi totul s-a văzut după meci. Doar aşa putem să batem pe Krim. Psihic, suntem cu moralul ridicat datorită victoriei de la Budapesta. (…) Eu sunt refăcută 70%, am avut dureri şi la meciul de la Budapesta. Dar cel mai important este să ne calificăm. Sunt sigură că mai sunt şi alte jucătoare care resimt dureri, dar vor juca şi ele”.

Antrenorul Vestergaard a subliniat importanţa partidei de duminică, afirmând că este un meci de totul sau nimic: „Acest meci este ca a patra finală, miza este aceeaşi. E un meci de totul sau nimic. Ieri ne-am antrenat în condiţii normale şi totul a fost ok. În această seară ne vom antrena cu o intensitate mai mare şi cu siguranţă vom fi pregătiţi pentru meciul de duminică. Am pregătit mai multe planuri, în cazul în care ceva nu va merge. Avem un plan A, iar în cazul în care nu va funcţiona, avem şi un plan B. (…) Ştim că nu este uşor să învingem Krim, sunt jucătoare foarte bune acolo, poate unele dintre cele mai bune din lume. Dar noi suntem pregătiţi şi cred că totul va ieşi cum ne-am propus!
 

Luca: „Vreau să mulţumesc autorităţilor pentru sprijinul acordat”
 

Vicepreşedintele Clubului Sportiv Oltchim, Andrei Luca, a declarat că echipa este pregătită să facă un joc mare duminică şi să se califice, chiar de pe primul loc al grupei, în semifinalele Ligii Campionilor. De asemenea, oficialul campioanei României a ţinut să mulţumească autorităţilor naţionale, judeţene şi locale pentru sprijinul pe care l-au acordat clubului Oltchim, într-o perioadă extrem de dificilă, precum cea traversată de la începutul acestui sezon: „Nu există decât un risc medical să nu putem alinia o echipă pentru următoarele meciuri. Clubul a avut grijă să ajungă la un numitor comun cu jucătoarele, iar ele sunt pregătite. Clubul continuă un plan de stabilitate, de redresare şi noi credem că îl vom duce la îndeplinire. Chiar în acest moment purtăm discuţii cu mai multe societăţi comerciale dispuse să ne ajute financiar. Din păcate, ce am remarcat eu, a fost faptul că, în principiu, cel puţin până acum, ne-au ajutat tot societăţi cu care am mai colaborat. Este destul de greu să încheiem angajamente cu societăţi noi, care, din varii motive, aleg să investească în alte domenii. Toate sporturile doresc să atragă finanţări şi nu putem să ne supărăm dacă o societate doreşte să investească într-un alt sport. Poate oamenilor acelei societăţi nu le place handbalul. Sau poate alţii doresc să investească în educaţie sau artă. Este foarte bine şi aşa. Tocmai din acest motiv, atunci când au apărut unele zvonuri conform cărora anumiţi oameni din fotbal ar vrea să sprijine financiar echipa de handbal, nu am crezut în ele. Nu cred că oamenii de fotbal vor să investească cu adevărat în handbal. Nu cred în pomeni, chiar dacă ar fi făcute pentru imaginea acelor oameni. (…) Vreau să mulţumesc autorităţilor române, care au început să ne ajute văzând emulaţia din jurul echipei. Aş începe cu primul-ministru, Victor Ponta, care ne-a sprijinit moral, Primăria Râmnicului, care ne-a stat mereu alături, dar şi Consiliul Judeţean Vâlcea, care s-a alăturat acestui demers, de a ajuta echipa, şi ne-a sprijinit în limita posibilităţilor”.
 

Biletele s-au epuizat la puţin timp după ce au fost puse în vânzare
 

Interesul enorm al publicului pentru meciul de duminică a dus la o cerere record de bilete,toate cele câteva sute de tichete scoase la vânzare, în această dimineaţă, la casele de bilete din incinta Sălii Sporturilor, epuizându-se aproape instantaneu. Cei interesaţi trebuie să ştie faptul că, mâine, casele de bilete vor fi închise, ele urmând să se redeschidă duminică, între orele 11.00-14.00, atunci când toţi cei care şi-au făcut rezervări on-line vor putea să îşi ridice, contra cost, tichetele de acces. Casele vor mai fi deschise şi între orele 14.00-18.00, atunci când clubul va pune în vânzare alte câteva sute de bilete.