Debut reuşit pentru municipali


• CSM – FC Argeş 1-0 (Surugiu ’66)


Cu un nou antrenor la timonă, fotbaliştii de la CSM Râmnicu Vâlcea au început cu dreptul returul Seriei Vest din liga secundă. Astăzi, pe teren propriu, în faţa a peste 500 de spectatori, ei au întâlnit o formaţie cu tradiţie în fotbalul românesc, FC Argeş Piteşti. Chiar dacă oaspeţii erau mai bine cotaţi înaintea acestei runde, ocupând poziţia a şasea în clasament, spre deosebire de modestul loc unsprezece ocupat de râmniceni, gazdele au demonstrat mai multă determinare pe teren şi agresivitate pozitivă (uneori peste anumite limite, aşa cum tehnicianul Pelici a recunoscut la conferinţa de presă desfăşurată după încheierea partidei), iar succesul, deşi unul la limită, a venit în mod justificat.
 

După o primă repriză mai anostă…
 

Piteştenii au început mai bine partida de astăzi, elevii lui Iulian Crivac fiind mai pregătiţi pentru acest meci, ei având deja un joc oficial disputat în retur, runda trecută, etapă în care municipalii au fost nevoiţi să stea. Însă, oaspeţii s-au mulţumit cu o superioritate sterilă undeva la centrul terenului, fără niciun rezultat pe tabela de marcaj, vâlcenii fiind cei care s-au dovedit mai periculoşi, în câteva rânduri, pe contraatac. Szabo a lovit transversala porţii adverse, în minutul 28, iar Constantin Stoica, în ultimele minute ale primei reprize, a trecut agonizant de aproape pe lângă reluarea balonului, centrat de un coechipier, în plasa porţii argeşenilor.
 

Surugiu a adus bucuria fanilor vâlceni în partea secundă
 

Municipalii au continuat jocul bun din finalul primei reprize şi în partea secundă a întâlnirii, trimiţându-şi adversarul de mai multe ori „în corzi”. Francezul Christian N’Kongue a avut un rol însemnat în repriza a doua, fundaşii alb-violeţilor având mult de muncă pentru a-l opri din cursele sale pe flancul drept. Însă, în minutul 66, aceştia au dat greş, iar N’Kongue a prins un culoar bun şi a centrat excelent. Mijlocaşul Olivian Surugiu, unul dintre jucătorii transferaţi în această pauză competiţională de gruparea râmniceană, a reluat cu capul de la limita careului mic, mingea a lovit bara transversală şi a poposit în plasa porţii apărată de Croitoru. Reuşita lui Surugiu a declanşat bucuria celor peste 500 de spectatori prezenţi în tribune, el fiind răsplătit cu nenumărate aplauze pentru golul ce s-a dovedit chiar cel decisiv pentru „soarta” celor trei puncte. Până la finalul întâlnirii, ambele formaţii au mai avut ocazii importante de a puncta, însă niciuna nu a reuşit să transforme în gol şansele ivite.

Cu cele trei puncte acumulate în urma succesului obţinut astăzi, Clubul Sportiv Municipal ajunge la un total de cincisprezece în clasamentul Seriei Vest şi devansează gruparea maramureşeană FC Baia Mare, urcând pe poziţia a zecea.
 

Caseta tehnică
 

CSM Râmnicu Vâlcea: Pascal – Tomozei, Apostol, Plecanciuc, Vătăjelu – Pârvu (C), Neagoe, Vasile (Szabo), Stoica, Surugiu (Nicolae) – N’Kongue (Traore). Antrenor: Alexandru Pelici.

FC Argeş Piteşti: Croitoru – Voicu (C) (Dulcea), Vişa, Negoiţă, Briceag – Popa (Mirescu), Răuţă (Enuţă), Cârstoiu, Manole – Ion, Ivănică.
 

Vasile s-a accidentat în minutul 3
 

Doar câteva minute a apucat Octavian Vasile să evolueze în prima partidă oficială din 2013. Era minutul 3 când Bogdan Vişa, fost jucător la CSM Râmnicu Vâlcea, l-a accidentat destul de serios pe micuţul mijlocaş râmnicean, acesta din urmă necesitând îngrijiri medicale de specialitate, el fiind preluat de una dintre ambulanţele aflate pe marginea terenului. După încheierea partidei, antrenorul Pelici a declarat că Vasile are o problemă la umărul drept şi este posibil să lipsească la meciul de vineri, atunci când CSM va evolua în deplasare, pe terenul ardelenilor de la FCM Târgu Mureş.
 

Pelici: „A fost un meci greu, dar cred că am meritat victoria”
 

La finalul întâlnirii, antrenorul celor de la CSM Râmnicu Vâlcea a declarat că este mulţumit de evoluţia jucătorilor săi, însă apreciază că aceştia nu trebuie să se considere încă salvaţi de la retrogradare: „A fost un meci greu, dar cred că am meritat victoria. Sunt mulţumit de evoluţia jucătorilor mei, cred că cei patru care au evoluat astăzi, pentru prima dată într-un meci oficial, s-au integrat bine şi sper să mai avem astfel de meciuri. Trebuie să rămânem concentraţi, nu trebuie să ne considerăm salvaţi de la retrogradare. Etapa viitoare ne aşteaptă un alt meci foarte greu, la Târgu Mureş, în faţa unei formaţii pe care o cunosc destul de bine pentru că am antrenat acolo. Mă bucur că publicul a fost alături de noi şi îi mulţumesc pentru asta”.