POMPIERII AU PRIMIT ECHIPAMENTELE achiziționate cu fonduri de la CJ Vâlcea


Marți, 4 ianuarie 2022, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a fost prezent la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea pentru a verifica ultimele achiziții realizate în beneficiul pompierilor, dar cu fonduri de la Consiliul Județean. Aceste echipamente noi erau necesare pentru eficientizarea activității pompierilor vâlceni, dar și pentru protejarea acestora în fața pericolelor la care se expun.

Autospecială de primă intervenție și două ventilatoare pentru desfumare

Pompierii au primit o autospecială de primă intervenție pentru stingerea incendiilor, evacuarea apei în caz de inundaţii, misiuni de căutare și salvare de vieți, în zonele greu accesibile, utilaj pentru care CJ Vâlcea a alocat suma de 230.000 lei. A fost achiziționate și două ventilatoare pentru desfumare, care vor eficientiza acțiunile de intervenție pe timpul stingerii incendiilor. Inspectoratul nu avea în dotare astfel de echipamente, iar achiziția acestora contribuie la o intervenție mai rapidă și mai sigură.
Președintele Consiliului Județean Vâlcea a mai anunțat că, pentru o coordonare mai eficientă a intervențiilor la nivelul județului, ISU Vâlcea a fost dotat și cu un sistem VIDEO WALL. Acesta oferă multiple facilități pentru realizarea de videoconferințe, astfel încât comunicarea între cei care intervin în teren și conducerea operativă să se realizeze online, în timp real.

Pompierii vâlceni ar putea primi și camere cu termoviziune

„Ca urmare a solicitărilor ISU Vâlcea, și în anul 2022 ne-am propus să achiziționăm o autospecială de primă intervenție, camere cu termoviziune, sonare pentru căutarea persoanelor dispărute în apă, dar și alte echipamente. Toate acestea vor ajuta la creșterea eficienței și a gradului de protecție a pompierilor aflați în misiune. Și pentru că suntem la început de an, le-am adresat pompierilor vâlceni un cuvânt de mulțumire, pentru devotamentul și implicarea lor, și sincere urări de sănătate și putere de muncă, pentru a putea interveni cât mai prompt în salvarea de vieți. Să sperăm că anul acesta va fi mai sărac în astfel de evenimente!”, a declarat Constantin Rădulescu.