AUTOSPECIALĂ DE UN MILION DE LEI, intrată în dotarea ISU Vâlcea


De marți, 1 martie 2022, în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea a intrat o nouă autospecială de intervenție. Este vorba despre autospeciala de transport personal și victime multiple (ATPVM). Aceasta a fost achiziționată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 – proiect de îmbunătățire a capacității de intervenție la urgențe medicale Regiunea Sud-Vest Oltenia. Valoarea autovehiculului este de 958.219,30 lei.

Are 12 locuri

Această autospecială are o capacitate de transport de 11 persoane, plus șoferul. Pe lângă rol de ambulanță, mai poate fi folosită pentru: transport medical de persoane supraponderale, transport de persoane de la și la locul intervenției, evacuare și relocare persoane din zonele de risc și alte misiuni similare.
„În acest moment, această autospecială este cea mai complexă ambulanță de care se poate folosi inspectoratul, putând fi folosită pentru asigurarea de asistență medicală, simultan, în cazul a două persoane cu urgență medicală de cod roșu, patru persoane cu urgență de cod galben, sau șase persoane cu afecțiuni de cod verde. În același timp, ca și personal medical, autospeciala poate fi încadrată cu: două persoane în cazul misiunilor de rutină, acestea putând fi completate de un medic și un paramedic, în funcție de complexitatea misiunilor”, ne-au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea.
• Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea