FOTO: ISU Vâlcea are în dotare ce mai mare autospecială din țară


Joi, 4 august 2022, conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” Vâlcea a introdus în intervenție cea mai mare autospecială de stingere care există în dotarea pompierilor, la nivel național. Aceasta are o capacitate de 10.000 de litri de apă și 400 de litri de spumă și face parte dintr-un total de 200 de autospeciale care vor fi achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020 – Program Operațional Infrastructură Mare.
„Acest lucru dovedește că reînnoirea parcului auto rămâne o prioritate, având în vedere că unitățile operative încă dețin tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, iar serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la un standard de calitate ridicat”, ne-au anunțat reprezentanții ISU Vâlcea.

Ce „știe” să facă nouă autospecială?

Această autospecială este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, unde este nevoie de cantități însemnate de substanțe pentru stingere. Astfel, se pune accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere prin posibilitatea ajustării jetului de apă refulată cu ajutorul tunului de refulare. Mașina de intervenție poate fi alimentată cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de hidranți.
• Material realizat cu sprijinul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea