POLIȚIȘTII SJA VÂLCEA i-au învățat pe piețari cum să se ferească de corupție!În perioada 8 noiembrie – 12 noiembrie 2021, în cadrul Campaniei de promovare a integrității „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea au desfășurat activități preventive destinate Jandarmeriei.
În acest context, polițiștii S.J.A. Vâlcea, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, au desfășurat activități preventive în municipiul Râmnicu Vâlcea, respectiv în stațiunile Călimănești-Căciulata și Olănești. Cu această ocazie, polițiștii anticorupție au interacționat cu cetățenii, dar și cu turiștii aflați în stațiunile amintite. Au fost vizitate diferite locuri publice, inclusiv piețe de legume și fructe.
Activităţi similare au fost desfăşurate şi în zonele exterioare de acces în sediile instituțiilor publice din Râmnicu Vâlcea, unde controlul accesului este asigurat cu jandarmi, respectiv pe bulevardul Tudor Vladimirescu (Instituția Prefectului), în zona strada Carol I (Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, Tribunalul Vâlcea, Judecătoria Râmnicu Vâlcea).

Ce mesaje au transmis polițiștii anticorupție?

„În contextul desfășurării activităților preventive, cetățenii au fost informați cu privire la competența Direcției Generale Anticorupție, consecințele implicării în fapte de corupție și încurajarea semnalării acestora, transmițându-le materiale de informare adaptate domeniului de activitate vizat, cu mesajul «Servesc patria cu integritate!». Scopul acestei campanii este promovarea și dezvoltarea unui comportament integru în rândul personalului M.A.I. și al cetățenilor, prin conștientizarea consecințelor faptelor de corupție și a modalităților de sesizare a acestora, prin prisma atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptată. Considerăm că informarea cât mai bună a publicului, cu privire la instrumentele de sesizare a faptelor de corupție și a specificității acestora, reprezintă condiții ce stau la baza educației anticorupție în spiritul integrității. Precizăm că, în perioada mai – decembrie 2021, Direcţia Generală Anticorupţie desfăşoară, la nivel naţional, campania de promovare a integrității «M.A.I. etic, M.A.I. integru!», circumscrisă unei serii de activități specifice cu caracter preventiv destinate, deopotrivă, personalului M.A.I. și cetățenilor”, au fost informațiile pe care ni le-au transmis polițiștii anticorupție vâlceni.
Material realizat cu sprijinul SJA Vâlcea