POLIȚIȘTII ȘI-AU PROPUS CA DATA DE 20 SEPTEMBRIE 2023 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere


În perioada 16-22 septembrie 2023, Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere – ROADPOL va realiza Proiectul ROADPOL Safety Days. Acesta este destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.
Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora. De asemenea, proiectul își propune ca ziua de 20 septembrie 2023 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

Cum se va desfășura proiectul în Vâlcea?

„În acest context, polițiștii rutieri vor desfășura în această perioadă, activități informativ – preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. Totodată, polițiștii vor purta discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță. Conduceți prudent, viața are prioritate!”, ne-au informat polițiștii vâlceni.