ALARMANT! POLIȚIȘTII AU DESCOPERIT ȘOFERI ai unor microbuze cu elevi care nu respectau regimul legal de viteză și depășeau neregulamentar


În data de 13 septembrie 2023, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat o acțiune pentru controlul, în trafic, a autovehiculelor destinate transportului de elevi. Activitățile s-au desfășurat în tot județul, fiind verificate și controlate 179 de autovehicule destinate transportului de elevi, legitimate 221 de persoane și efectuate 179 testări cu aparatele etilotest.
Cu ocazia controalelor, polițiștii au aplicat 98 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor legale ce reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice, în valoare de aproximativ 20.200 lei. Dintre totalul acestora, cinci sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru depășire neregulamentară, 12 pentru abateri ale pietonilor, una pentru neacordare prioritate vehicule/ pietoni și 77 pentru alte nereguli.
Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut cinci permise de conducere (trei pentru depășire neregulamentară, unul pentru neacordare prioritate vehicule, unul pentru alte abateri). Pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase șase de certificate de înmatriculare.
„Polițiștii au verificat toate microbuzele care transportă elevi și i-au instruit pe conducătorii acestor autovehicule cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație. Au fost verificate documentele conducătorilor auto (deținerea și valabilitatea permisului de conducere și a atestatului), documentele autovehiculelor (certificatul de înmatriculare, asigurarea obligatorie auto, ITP, licența de transport) precum și starea tehnică a vehiculelor (starea cauciucurilor, funcționarea semnalizării, a luminilor etc). Controalele din trafic, care vizează microbuzele școlare, vor continua”, au anunțat reprezentanții IPJ Vâlcea.