POLIȚIȘTII AU REVENIT ÎN ȘCOLI. Vizite în Copăceni și Stroești


În data de 12 septembrie 2023, angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Serviciul Rutier, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară au desfășurat activități preventiv-informative pe linie de educație rutieră la Școlile Gimnaziale din comunele Stroești și Copăceni.
În cadrul acestei activități au fost prezente peste 200 de persoane, respectiv cadre didactice și elevi. Copiilor le-au fost prezentate laboratorul de educație rutieră, precum și dotarea acestuia, aspecte din legislația rutieră și cazuri concrete din activitatea de zi cu zi a polițiștilor rutieri. Minorii s-au putut familiariza cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.
„Elevilor le-au fost transmise recomandări preventive referitoare la mersul cu bicicleta, cu rolele, mopedele, trotinetele electrice sau motocicletele, precum și la comportamentul pe care trebuie să îl aibă în mijloacele de transport în comun sau la locul de joacă. Pe parcursul activității, elevii au primit explicații despre urmările nerespectării legislației rutiere și despre efectele accidentelor rutiere în care pot fi implicați în calitate de participanți la trafic, modul de utilizare a mijloacelor de transport în comun/ microbuze școlare. În acest context, au fost organizate și jocuri educativ-distractive cu implicarea activă a copiilor și le-au fost prezentate o serie de reguli elementare de circulație. S-a vorbit despre trecerile de pietoni, semafoare, traversarea drumurilor, mersul cu bicicleta și semnele de circulație, toate în scopul prevenirii producerii de evenimente rutiere”, au informat polițiștii vâlceni.

„Legea Anastasia”, prezentată elevilor din Copăceni și Stroești

„Au fost prelucrate prevederile «Legii Anastasia» prin care s-a reglementat faptul că persoana care se află sub influența alcoolului, a substanțelor interzise sau fără permis de conducere și provoacă un accident soldat cu decesul unei persoane va fi pedepsită cu pedeapsa închisorii, cu executare. Poliția Vâlcea încurajează disciplina în stradă, continuând a dezvolta noi moduri non-formale de abordare a siguranței rutiere în rândul copiilor”, se mai arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea transmis după desfășurarea acestei acțiuni.