Polițiștii au ajuns la școlile din Drăgoești și Scundu


În cursul zilei de 15 noiembrie 2023, polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea, Biroului Siguranță Școlară și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activităţi educative la două școli gimnaziale din județ. Astfel, au fost vizitate școlile din comunele Drăgoești și Scundu, unde au fost prezenți peste o sută de elevi și nouă cadre didactice.

Cum s-au desfășurat întâlnirile?

Polițiștii le-au explicat copiilor ce reguli de circulație trebuie să respecte atunci când se deplasează pe drumurile publice în calitate de pietoni sau bicicliști ori cu trotineta, subliniind faptul că strada nu este un loc pentru joacă. Oamenii legii le-au mai explicat elevilor că activitățile de divertisment și recreere trebuie să se desfășoare în zone special amenajate, unde nu există trafic rutier.
„Într-o modalitate interactivă, au fost prezentate și indicatoarele de circulație cele mai des întâlnite, respectiv semaforul pentru pietoni, semaforul pentru mașini, marcajul cu «trecerea de pietoni», «pistă pentru bicicliști», «STOP», explicându-le celor mici semnificația și importanța fiecărui indicator în parte. Astfel, copiii au învățat că trebuie să traverseze strada doar pe «zebră» sau pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni, să se asigure de fiecare dată, să nu alerge pe trecerea de pietoni pentru a fi în siguranță și să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora. Prin intermediul acestor acțiuni, se încurajează o colaborare mai strânsă între poliție și comunitate, contribuind astfel la formarea unui comportament responsabil în trafic dar și la crearea unui mediu școlar sigur și lipsit de violență”, ne-au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.