Poliția, în acțiune


50 de șoferi au devenit pietoni
• 21 de permise au fost reținute pentru depășirea vitezei regulamentare
Bilanțul de week-end transmis de polițiștii vâlceni vine cu multe „victime” în rândul șoferilor. Oamenii legii au acționat pe drumurile publice din județul nostru, surprinzând zeci de infracțiuni. În urma amplelor demersuri efectuate, au fost aplicate nu mai puțin de 529 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de peste 100.000 de lei. Dintre toate aceste sancțiuni, 105 au fost aplicate ca urmare a încălcării regimului legal de viteză. De altfel, tot viteza excesivă a reprezentat cauza pentru care au fost reținute 21 de permise dintre cele 50 suspendate în total. Alte 16 au fost reținute pentru consum de alcool și diverse infracțiuni prevăzute în Codul rutier. Polițiștii vâlceni mai informează că, tot în urma acestor activități, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare în urma constatării mai multor defecțiuni tehnice.

Infracțiune în Sălătrucel
• unui bărbat i-au fost confiscate 23 kilograme de zahăr și 26 litri de ulei
Zilele trecute, polițiștii au desfășurat o acțiune de verificare pe DJ 703 G, pe raza comunei Să­lă­trucel. Oamenii legii au identificat un bărbat cu vârsta de 34 de ani care efectua activități de comerț fără respectarea niciuneia dintre pre­vederile legale. Acesta expu­sese spre vânzare următoa­rele bunuri: vase metalice emailate, recipiente din plastic, 23 kilograme de zahăr, 26 litri de ulei şi altele.
Pentru fapta sa, polițiștii anunță că bărbatul a fost amendat, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990, privind protejarea popula­ţiei împotriva unor activităţi comer­ciale ilicite. De asemenea, toate produsele expuse spre vânzare, fără respectarea prevederilor legale, au fost confiscate.

Polițiștii au intervenit în Călimănești
• șoferul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria este cercetat penal
Prin intermediul unui comunicat de presă dat publicității luni, reprezentanții IPJ Vâlcea anunță că, recent, pe raza orașului Călimănești, a fost depistat un bărbat care conducea deși avea permisul suspendat. Din primele verificări a reieșit faptul că persoana în cauză are vârsta de 35 de ani și se afla la volanul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria. Pentru fapta sa, imprudentul șofer urmează să răspundă penal. Polițiștii au întocmit dosar pe numele acestui, bărbatul fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără drept a unui autoturism pe drumurile publice.