Diplome și medalii pentru câștigătorii „Culturii și Civilizației în România”


Astăzi, la Arhiepiscopia Râmnicului, s-a desfășurat festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Național „Cultură și Civilizație în România”, Vâlcea fiind gazda competiției cu numărul cinci, ca fază națională, din acest an. Premiile constând în diplomă, medalii și cărți au fost înmânate câștigătorilor de către inspectorul școlar general, Andra Bică, reprezentanții Ministerului Educației, prefectul județului, Florian Marin și primarul Râmnicului, Mircia Gutău.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Național de către corul Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnic, un moment emoționat așa cum l-au catalogat și invitații din sală. Greu i s-a părut și reprezentantului Guvernului în teritoriu să rostească câteva cuvinte după un așa moment emoționant. Prefectul Florian Marin a felicitat organizatorii concursului, toți participanții, fiind convins că viitorul județului va arăta foarte bine în condițiile în care Vâlcea va mai găzdui astfel de competiții cu impact național. Mulțumirile s-au îndreptat și către ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, pentru implicarea și sprijinirea acțiunilor cultural-spirituale.
La secțiunea monografii istorice, premiile speciale s-au îndreptat către echipajele din județele: Caraș-Severin, Dâmbovița, Satu-Mare și Neamț, în timp ce elevii din Călărași au primit mențiune. Premiul III și premiul special acordat de Arhiepiscopia Râmnicului s-a îndreptat către echipajul județului Vâlcea. Premiul II a revenit județului Alba și premiul I elevilor din municipiul București.
La secțiunea Studiu și mentalități culturale, premii speciale au fost acordate județelor: Dolj, Constanța, Ilfov, iar premiul special și mențiune a revenit echipajului județului Brăila. A mai primit mențiune județul Galați. Elevii din Bistrița Năsăud au intrat în posesia premiul al III-lea, premiul II a revenit elevilor din Cluj, iar premiul I a fost primit de către Suceava.
La ultima secțiunea, Studiu privind particularitățile etnografice, premii speciale au fost acordate elevilor din: Iași, Timiș, Prahova, mențiune și premiul special – județul Vrancea, mențiune – județul Vaslui. Locul III a revenit elevilor din Bihor, locul II celor din Sălaj, iar premiul I a vizat concurenții din Hunedoara. Felicitări tuturor participanților! Felicitări profesorilor îndrumători!