PNL susţine cauza manifestanţilor


Partidul Naţional Liberal a luat la cunoştinţa prin intermediul mass-media de acuzaţiile cu privire la rolul acestei formaţiuni politice în organizarea manifestaţiilor din municipiu desfaşurate în zilele de duminică şi luni, acuzaţii care ne-au fost aduse de cel care ocupă temporar fotoliul de Primar al Râmnicului.

În primul rând, şi dacă ar fi adevărat, PNL nu se simte jignit de o acuza care indică iniţierea unor manifestaţii care au ca scop înlăturarea de la conducerea României a dictatorului Băsescu Traian şi a unui regim totalitar care a batjocorit şi învrajbit toate categoriile sociale. Cu toate acestea, fără să se delimiteze de acţiunile manifestanţilor, PNL neagă premeditarea unor astfel de proteste la care au participat reprezentanti ai societatii civile si probabil şi unele persoane înregimentate politic. În temeiul susţinerii democraţiei, considerăm că este dreptul oricărui cetăţean român să protesteze civilizat atunci când se simte nedreptăţit.

Participarea membrilor USL la manifestaţia de luni este în spiritul recomadărilor liderilor formaţiunilor politice care compun Uniunea. Atât Crin Antonescu, cât şi Victor Ponta au declarat public faptul că membrii USL se pot alătura participanţilor la demonstraţii, făcând apel la o atitudine civilizată.

În ceea ce priveşte folosirea copiilor în scopuri politice, PNL neagă şi condamnă asemenea practici, solicitând organelor abilitate să investigheze şi să îi sancţioneze pe cei vinovaţi, dacă aceştia au încălcat legile României. Din câte ştim, demonstranţii au fost supravegheaţi de Jandarmerie şi Poliţie, instituţii care, dacă ar fi observat încălcări ale legii, ar fi acţionat în consecinţă. Mai mult, după terminarea marşului de protest, aceştia i-au felicitat pe râmnicenii prezenţi acolo pentru modul civilizat în care s-au desfăşurat evenimentele. Cu siguranţă, ca de fiecare dată, acuzatorul ce joacă momentan rol de primar, nu poate aduce nicio dovadă în sprijinul afirmaţiilor sale.

Aplaudăm „curajul” cu care suntem acuzaţi din birou de „liderul” organizaţiei PD-L Râmnicu Vâlcea, îi înţelegem supărarea şi frustrarea pentru urecheala pe care a primit-o de la şefii săi din Bucureşti pentru neîndeplinirea obiectivului „linişte în Râmnic”. Îi recomandăm acestuia să coboare în stradă şi să identifice singur copiii despre care vorbeşte.

Ne întrebăm cum a reacţionat Romeo Rădulescu în anii 1996 şi 2004, atunci când, înainte şi după alegerile de care a beneficiat şi partidul din care face acum parte, mii de oameni au ieşit în stradă şi au scandat toată noaptea lozinci favorabile CDR şi Alianţei DA. După judecata domnului Rădulescu, relevată cel mai clar de semaforul din mijlocul trotuarului din faţa ceasului din centrul Râmnicului, demonstranţii din decebrie 1989 ar fi trebuit să-i ceară autorizaţie lui Emil Bobu.

Dacă întreaga activitate a primarului se bazeaza pe astfel de informaţii eronate, atunci nu ne mai miră de ce rezultatele activităţii sale sunt atât de slabe.

Biroul de presă al PNL Vâlcea