PESTE O MIE DE DEPOZITE DE LEMN au fost înființate pentru a facilita vânzarea lemnului fasonat


Reprezentanții Regiei Națională a Pădurilor – Romsilva au anunțat că au înființat, până în prezent, nu mai puțin de 1.033 depozite pentru masa lemnoasă recoltată din pădurile administrate. Aceste depozite vor fi folosite pentru a facilita vânzarea lemnului fasonat către populație și pentru industria prelucrătoare. Din aceste depozite, 284 sunt permanente și 749 temporare.
„În primele cinci luni ale acestui an, au fost vânduți direct către populație, ca lemn pentru foc, 689.243 metri cubi de lemn, cu 253.800 metri cubi mai mult decât în perioada similară a anului trecut, din cei 1,32 milioane metri cubi lemn fasonat, exploatați în regie proprie sau prin contracte de prestări servicii. Anual, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva pune pe piață circa 9,5 milioane de metri cubi. Ponderea lemnului fasonat va crește în acest an pentru ca, de la începutul anului viitor, 50% din volumul total de masă lemnoasă pusă pe piață din pădurile proprietatea publică a statului să fie lemn fasonat, exploatat prin forțe proprii sau prin contracte de prestări servicii cu firme atestate”, au anunțat reprezentanții Romsilva prin intermediul unui comunicat de presă.

Despre Romsilva

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului (circa 48% din pădurile țării) și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Romsilva