Peste 6.000 de vâlceni, în evidențele AJOFM, cu șomaj tehnic


Vin noi date legate de șomajul tehnic și cum pot fi transmise actele de către angajatori. Documentele necesare pentru obținerea șomajului tehnic, vor fi transmise, începând de vineri, 1 mai, prin Registratura electronică pusă la dispoziție de Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, https://aici.gov.ro/home. Transmiterea documentelor prin Registratura electronică va asigura procesarea mai rapidă a documentelor, o evidență mai bună a actelor transmise și va facilita accesul la formularele ce trebuie completate. De asemenea, cererile vor fi editate în format inteligent pentru a ajuta angajatorii să calculeze indemnizația solicitată și vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numărul contului bancar, CNP etc. Menționăm că prin aplicația aici.gov.ro vor fi transmise atât documentele pentru plățile făcute prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cât și pentru cele care sunt gestionate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS).
Conform datelor transmise de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea, 1.020 de angajatori au solicitat planta aferentă lunii martie a.c., pentru 6.335 de persoane.
Au venit și noutăți privitoare la Legea nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ. Astfel, pentru depunerea cererilor aferente drepturilor legale, documentele se depun în primă etapă pe adresa de email a instituției noastre: ajofm@vl.anofm.ro, urmând ca ulterior documentele să fie depuse tot pe platforma: https://aici.gov.ro/home.
Pe Legea nr. 19/2020, până la data de 5 mai, s-au înregistrat 48 angajatori care au depus documente pentru 85 persoane în vederea efectuării plăților conform prevederilor legale. Firmele care au depus documentația necesară au toate domeniile de activitate existente în județul nostru, începând de la domeniul hotelier (cameriste, barmani, recepționeri, bucătari), alimentație publică, prestări servicii (frizeri, coafură-manichiură), ateliere, auto, spălătorii auto, croitorie, patiserii, cabinete medicale individuale – pe diferite specializări, precum și firme din construții și din domeniul prelucrărilor etc.
Numărul unic de telefon unde se pot afla informații cu privire la acordarea șomajului tehnic este 021.444.0000.
AJOFM VÂLCEA – telefoane pentru acordarea de informații suplimentare privind șomajul tehnic și legea privind zilele libere pentru părinți: 0771.174.993; 0733.938.867.