Peste 5,7 milioane de lei! ATÂT ÎI COSTĂ PE RÂMNICENI funcționarea filarmonicii în 2021!


Instituția care găzduiește de mai bine de un an ședințele de consiliu local ale municipiului Râmnicu Vâlcea va intra, la rândul ei, în dezbaterea aleșilor! Și nu este vorba despre orice dezbatere, ci chiar de aprobarea bugetului Filarmonicii „Ion Dumitrescu” pentru anul 2021. Suma propusă a fi repartizată din bugetul local pentru funcționarea acestei instituții în anul care a început deja de patru luni se ridică la peste 5,7 milioane de lei. Din păcate, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Coronavirus, se anticipează că filarmonica nu va putea obține venituri proprii decât în cuantum de 0,1 milioane lei!
După cum se poate observa din imaginea pe care o prezentăm, preluată din proiectul de pe ordinea de zi a consiliului local, cea mai mare parte a bugetului din anul 2021 va fi folosită pentru plata salariilor angajaților filarmonicii, aceștia urmând să primească peste 5,2 milioane lei.

Se caută soluții alternative pentru asigurarea bugetului filarmonicii și Teatrului „Ariel”

Chiar dacă la întâlnirea de lucru a Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România cu ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tánczos (din 23 februarie 2021), s-a stabilit că o cotă de 2% din impozitul pe venit va fi alocată municipiilor într-un cont distinct, având ca destinaţie finanţarea instituţiilor de spectacole (teatre şi opere), Primăria Râmnicului tot trebuie să bage «mâna» serios în bugetul pentru anul 2021 pentru asigurarea fondurilor necesare funcționării celor două instituții de acest fel care funcționează în municipiul nostru. Ne referim aici la Filarmonica „Ion Dumitrescu» și la Teatrul «Ariel», instituții pentru care a căror funcționare primăria încearcă, iată, să găsească surse alternative/ suplimentare de venituri.