Pe 1 iulie:
SE ÎMPLINESC 51 DE ANI de la inaugurarea Spitalului Județean Vâlcea


La împlinirea a 51 de ani de existență a instituției care le dă viață vâlcenilor, vă prezentăm o poză ce poate fi considerată, pe drept cuvânt, una istorică. Imaginea a fost surprinsă pe 1 iulie 1972, exact la momentul inaugurării celei mai importante unități medicale din județul nostru. În imagine, primul de la stânga spre dreapta, este chiar directorul Radu Dobrescu. Cunoscutul cadru medical a fost primul director al Spitalului Județean, care a supravegheat personal operațiunile de ridicare și dotare a clădirii.
La inaugurare a fost prezent și ministrul Sănătății de la acea vreme, academician prof. univ. dr. Theodor Burghele (al doilea de la dreapta spre stânga). Născut în anul 1905, la Iași, reputatul medic a fost membru titular al Academiei Române începând cu anul 1963, ministru al Sănătății între anii 1972 – 1975, președinte al Academiei Române în anii 1976 și 1977, precum și membru al Academiei Franceze de chirurgie. În onoarea reputatului medic, un spital din București îi poartă în prezent numele. De asemenea, în imaginea alăturată se mai regăsesc reprezentanți ai autorităților județene din acea vreme, alături de medici.

Radu DOBRESCU: „Sufletul meu va fi întotdeauna alături de cei ce vor lucra și beneficia de această construcție”

Anul trecut, pe 1 iulie 2022, când în Sala Mare a Consiliului Județean Vâlcea s-a desfășurat un frumos moment de «aniversare» a împlinirii a jumătate de secol de existență neîntreruptă a Spitalului din Râmnicu Vâlcea, doctorul Radu Dobrescu, primul director al instituției, a prezentat un mesaj pe care merită să îl reamintim. Spunem că merită să reamintim acest mesaj pentru că este unul din care generațiile mai tinere ar avea multe de învățat (căci, nu este așa, cine nu are bătrâni să-și cumpere?)!
„La 50 de ani de existență, ca unic reprezentant al colectivului de conducere al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea de la momentul înființării, aduc un pios omagiu tuturor colaboratorilor care ne-au părăsit și mulțumirile mele celor ce mai sunt în viață. Actualei conduceri a spitalului, colectivului de medici și întregului personal le transmit gânduri bune în atingerea scopului pe care ni l-am propus și pentru care am jurat la debutul carierei noastre, acela de a sluji nobila noastră misiune de ocrotire, alinare și vindecare a suferințelor semenilor noștri. Nu cred că ne vom reîntâlni și la un secol, dar sufletul meu va fi întotdeauna alături de cei ce vor lucra și beneficia de această construcție care a însemnat partea cea mai frumoasă a carierei și a vieții mele”, a declarat dr. Radu DOBRESCU.