Pauză în Campionatul Naţional de Junioare I


Reprezentat prin trei echipe în cadrul Seriei C a Campionatului Naţional de Junioare I, judeţul nostru nu a traversat o perioadă tocmai fastă în prima parte a sezonului competiţional. CS Chimia şi Naţional nu au reuşit deocamdată să se ridice la înălţimea aşteptărilor pe care handbalistele şi tehnicienii le aveau înaintea startului noii ediţii competiţionale, ocupând la finalul turului doar modestele poziţii cinci şi şase, din totalul celor opt formaţii participante.

rosca_aurelian1Marele regret al handbalului vâlcean juvenil rămâne însă legat de echipa Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea. Deşi această formaţie practică un joc spectaculos şi foarte bine organizat, obţinând pe teren şase victorii în cele şapte etape ale turului, fetele pregătite de Aurelian Roşca (foto dreapta) se văd efectiv „aruncate” pe ultimul loc al clasamentului, în acest caz funcţionând doar deciziile adoptate de către oficialii Federaţiei Române de Handbal şi nu realităţile ce se petrec pe terenul de joc. Astfel, deşi pare greu de crezut, pentru simplul fapt că folosesc jucătoare mai mici ca vârstă decât „standardul” prevăzut în regulament (şi culmea, mai şi câştigă majoritatea partidelor!), toate formaţiile care au pierdut în faţa „energeticienelor” au depus contestaţii la FRH, obţinând la „masa verde” ceea ce nu au izbutit pe teren, adică să învingă echipa Energeticului. În aceste condiţii, este evident faptul că sportivele pregătite de Aurelian Roşca nu au nicio şansă pentru a obţine ceva în acest campionat, ele fiind „instalate” forţat pe ultimul loc al clasamentului, doar pe baza unor regulamente, deşi, dacă e să judecăm după punctele câştigate pe teren, ele ar fi trebuit să ocupe locul secund.

Derby local în Polivalentă

lazar_nicoletaÎn ultima etapă a turului, cele două formaţii râmnicene (CS Chimia şi Naţional) au avut programat jocul direct. Partida s-a desfăşurat sâmbătă, 3 noiembrie, în Sala Sporturilor „Traian”, CS Chimia fiind considerată echipa gazdă. Chiar dacă întâlnirea a fost în linii mari echilibrată, chimistele pregătite de Nicoleta Lazăr (foto stânga) şi-au creat totuşi un avantaj destul de consistent încă din prima repriză, diferenţa de şase goluri consemnată la pauză (20-14) fiind practic cea care a decis şi formaţia învingătoare din final. Sportivele de la CS Chimia au „ţinut de rezultat” în partea secundă şi nu au permis fetelor antrenate de Constantin Dincă să le pericliteze victoria, formaţia Nicoletei Lazăr impunându-se în final la cinci goluri diferenţă, rezultat 34-29.

Victorie „astronomică” pentru Energetic

Tot sâmbătă, handbalistele Colegiului Energetic au întâlnit pe propriul teren cel mai slab cotat adversar din Seria C. Într-un meci fără istoric, bucureştencele Colegiului Media „au reuşit” câteva performanţe greu de realizat de către o echipă în acest sport. Cea mai interesantă dintre ele este aceea că, pe parcursul primei reprize, fetele din Capitală au marcat de  numai… trei ori în poarta vâlcencelor! Cu „ecuaţia” partidei rezolvată încă de la pauză (atunci când conduceau cu un neverosimil 29-3), energeticienele şi-au permis un joc mai relaxat în actul secund, impunându-se la final cu 48-12. Însă, chiar dacă au obţinut o victorie la un asemenea scor, handbalistele de la Energetic vor fi declarate învinse la „masa verde”, în urma deciziei FRH.