„Parteneriatul public-privat din sănătate trebuie încurajat”


radulescu_costi2• declară Constantin Rădulescu, deputat în Colegiul Râmnicu Vâlcea Sud şi membru în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor • control „la sânge” pentru a vedea cum s-au cheltuit banii publici în spitalele private
 

În această  perioadă, au loc discuţii cu reprezentanţi ai spitalelor private din România, pentru a stabili termenii clari ai prevederilor din contractul cadru, care va intra în vigoare de la 1 Martie. Contractul cadru este aprobat de Guvern, după aprobarea legii bugetului, conform procedurilor în vigoare. De altfel, spitalele private vor fi finanţate pentru tot ceea ce înseamnă ambulatoriu de specialitate, internări de zi, dar şi intervenţii unice, care nu pot fi realizate în spitalele publice din România. Legat de acest subiect, un punct de vedere bine conturat a avut și proaspătul deputat din Colegiul Uninominal Rm. Vâlcea Sud – Constantin Rădulescu. Acesta este și  membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor. Așadar, acesta este de părere că… „trebuie realizat un control adevărat pentru a vedea cum s-au cheltuit banii statului în spitale private!”

Deputatul pesedist ne-a mai declarat că susţine investiţiile şi alocarea de buget suplimentar pentru spitale publice, însă, în aceeaşi măsură, crede că parteneriatul public – privat trebuie luat în serios în perioada următoare. „Parteneriatul public–privat, trebuie încurajat pentru că programul sistemului de sănătate, mai precis a gradului de acces şi de calitate la servicii de sănătate poate fi unul ridicat prin încurajarea realizării de investiţii private în parteneriat cu statul. Trebuiesc însă foarte bine şi transparent scrise regulile acestui parteneriat, pentru a contabiliza o măsură care trebuie să fie până la urmă în sprijinul oamenilor. În ceea ce mă privește, voi avea propuneri punctuale în acest sens”, a încheiat Costi Rădulescu.