Parlamentarii liberali, alături de comunitățile locale din Băbeni, Golești și Stoilești


La sfârșitul săptămânii recent încheiate, mai multe comunități din județul nostru și-au sărbătorit zilele localității. Chiar dacă vremea nu prea a ținut cu organizatorii evenimentelor respective și nici cu cei care au dorit să se distreze tradițional, printre picături (și la propriu și la figurat) activitățile s-au desfășurat, în linii mari, conform programelor stabilite.
Mai multe zile a durat sărbătoarea băbenarilor, un eveniment frumos, care a reunit atât tradiții păstorești și culinare, cât și paradă de costume, hore populare, mini-parcuri tematice, premierea unui veteran din oraș (Marin T. Mastraghin) care a împlinit venerabila vârstă de o sută de ani și multe alte activități.
Au fost evenimente frumoase și în comunele Stoilești și Golești, cu participare numeroasă din partea localnicilor și a invitaților, publicul venind în număr mare chiar și în aceste condiții de vreme de toamnă târzie (și nu frumoasă ca de început de septembrie, așa cum ar fi trebuit să fie).
Printre oficialitățile care au participat la aceste frumoase manifestări de păstrare și de promovare a diverselor obiceiuri populare autentice românești (cu specific oltenesc, evident) s-au numărat și cei trei parlamentari liberali ai Vâlcii: Claudia Banu – senator, Cristian Buican și Laurențiu Cazan – deputați. Însoțiți de echipele lor, cei trei reprezentanți ai județului nostru în Parlamentul României s-au întâlnit cu cetățenii, au purtat discuții pe diferite teme – sigur, discuțiile au fost și cu bune și cu mai puțin bune, «scumpetea asta» fiind amintită de mulți vâlceni –, s-au notat diverse probleme cu care se confruntă cetățenii din localitățile respective.