„FESTIVALUL «LA IZVORUL DORULUI» duce mai departe tradițiile din orașul Băbeni”


A declarat Daniela Oteșanu, deputat de Vâlcea
Așa cum v-am informat și în alte articole publicate în ziarul nostru, zilele trecute, în orașul Băbeni, s-a desfășurat o nouă ediție a unui eveniment care a devenit deja o frumoasă și identitară tradiție pentru localitatea situată în apropiere de confluența Bistriței cu Oltul. Este vorba despre Festivalul folcloric „La izvorul dorului”, un eveniment organizat de autoritățile locale în condiții destul de bune și anul acesta, în pofida vremii care nu prea a ținut cu cei care au dorit să se simtă și să se distreze ca pe vremea bunicilor și a străbunicilor.
La manifestarea desfășurată în urbea păstorită de edilul Bogdan Ștefan a participat, alături de alte oficialități locale și județene, Daniela Oteșanu, deputat de Vâlcea. Aleasa vâlcenilor în Parlamentul României a apreciat modul în care a fost organizat acest eveniment și a declarat că astfel de manifestări sunt necesare pentru păstrarea și promovarea tradițiilor locale.
„Festivalul folcloric «La izvorul dorului» este un festival cu tradiție în orașul Băbeni! Formații artistice din județele Vâlcea, Sibiu, Gorj, Olt și Argeș i-au încântat pe cei prezenți cu costume populare tradiționale și dansuri specifice fiecărei zone. M-am bucurat alături de prietene dragi, colegi și oameni ai locului de momente de excepție petrecute în mijlocul locuitorilor din acest oraș”, a precizat Daniela Oteșanu.