Organizaţiile de femei ale PNL şi PSD i-au premiat pe câştigătorii concursului de creaţie literară „De ce iubim primăvara”


Organizaţiile de femei ale Partidului Naţional Liberal şi Partidului Social Democrat Vâlcea i-au  premiat duminică, 11 martie, pe câştigătorii concursului de creaţie literară: „De ce iubim primăvara”. La acest concurs, desfăşurat în perioada februarie-martie 2012, au participat peste 250 de elevi din învăţământul primar din judeţul Vâlcea.

Selecţia lucrărilor a fost făcută de un juriu format din scriitorul Traian Dobrinescu şi profesor doctor Ion Predescu. Câştigătorul premiului I este elevul Dina Ioan Cătălin din clasa a IV-a de la Şcoala din Buneşti. Locul al II-lea a fost câştigat de elevul Geantă Alexandru Gabriel de la Şcoala din Măldăreşti, iar locul al III-lea de Miu Victor de la Liceul Teoretic din Brezoi. Cele două menţiuni au fost acordate elevilor Ştefoiu Denisa de la Şcoala din Mateeşti şi Dincă Andreea Monica de la Horezu. Au fost acordate alte 25 de premii speciale unor elevi talentaţi de la Frânceşti, Perişani, Horezu, Drăgoeşti, Vaideeni, Berbeşti, Lădeşti, Alunu, Lăpuşata, Brezoi, Băile Govora, precum şi de la şcolile din municipiul Rm. Vâlcea: nr. 10, nr. 4, „Anton Pann”, CNI „Matei Basarab”, „Take Ionescu”, Liceul de artă. Premiile au constat în bani, cărţi, dulciuri şi diplome.

La festivitatea de premiere care a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” într-o atmosferă distinsă  au participat elevi, cadre didactice, părinţi, oameni de cultură, dar şi reprezentanţi de seamă ai celor două partide organizatoare ale acestei acţiuni: deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea şi Dumitru Persu, secretar general al PSD Vâlcea.

„Prin organizarea acestui concurs ne-am propus să punem în valoare potenţialul de creaţie al elevilor din învăţământul primar din judeţul Vâlcea. Am pornit de la ideea că în fiecare dintre copiii noştri există un talent ascuns sau nedescoperit. Încurajaţi să creeze descoperim copii talentaţi, originali şi plini de imaginaţie!”, a declarat preşedinta OFL Vâlcea, Mihaela Andreianu.

„Mă bucur că am reuşit să redăm speranţa şi încrederea în sufletul unor copii. Premiul al II-lea a ajuns la elevul Geantă Alexandru aflat în plasament la o familie din Măldăreşti. Aceasta demonstrează că talentul nu are graniţe”, a spus preşedinta OF-PSD Vâlcea, Ioana Liţă.

Departamentul de comunicare al OFL Vâlcea