Oraşul Horezu va fi din nou gazda Galei Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România


ILIE_FARTATSâmbătă, 12 ianuarie 2013, ora 11.30, la Pensiunea SIVA, cea mai nouă unitate de cazare din oraşul Horezu, se va desfăşura Gala Premiilor Asociaţiei Jurnaliş­tilor şi Scriitorilor de Turism din Ro­mâ­nia. Pentru a patra oară conse­cutiv, oraşul Horezu este gazda acestei tradiţionale festivităţi care vine să răsplătească, atât pe ziariştii şi scriitorii care se exprimă în acest generos domeniu al turismului, cât şi pe profesioniştii din industria ospitalităţii care s-au remarcat în anul 2012. Conform tradiţiei, de 20 ani încoace, o dată cu omagierea marelui poet, Mihai Eminescu, Asociaţia Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România (AJTR) de­cernează premiile jurnaliştilor de profil, precum şi premiile profesio­niştilor din turism.

Oraşului Horezu, localitate cu rezonanţe cu totul speciale în industria turistică a României,  i-a revenit şi în acest an, onoarea de a fi gazda Galei Premiilor AJTR pe anul 2012, de organizarea şi desfăşurarea evenimentului ocupându-se Primăria Horezu, personal domnul primar, Ilie Fârtat (foto). Alegerea oraşului Horezu, pentru a patra oară gazdă a evenimentului, vine ca o recunoaştere a  potenţialului turistic de care dispune localitatea noastră, dar şi a preocupării susţinute a administraţiei publice locale pentru dezvoltarea turismului în zonă, promovarea valorilor şi bogatei moşteniri culturale, cu elemente de unicitate, în spaţiul european şi în lume.

La eveniment vor participa peste 100 de ziarişti şi publicişti de turism, manageri din industria turismului, reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene şi locale, senatori şi deputaţi de Vâlcea, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din domeniul turismului şi protecţiei mediului, reprezentanţi ai mass-media, primarii localităţilor din zona depresionară Horezu, reprezentanţi ai unor instituţii.