Oraşul Horezu organizează cea de-a VIII-a ediţie de la reluare a Târgului popular „Izvorul Tămăduirii”


A reintrat în tradiţia locului ca în fiecare primăvară, o dată cu sărbătorirea Praznicului de Izvorul Tămăduirii, horezenii să se întâlnească în această sfântă zi din Săptămâna Luminată în vecinătatea Mănăstirii Hurezi pentru a se bucura de frumuseţea dansului şi cântecului popular, precum şi de măiestria meşterilor locali şi cei din ţară, păstrători ai tradiţiilor satului românesc.

Aflat la cea de-a VIII-a ediţie de la reluare, Târgul popular „Izvorul Tămăduirii” de la Horezu este înscris în activităţile proiectului „Promovarea produselor şi a evenimentelor turistice specifice din zona depresionară Horezu, pentru dezvoltarea şi consolidarea turismului în Nord-Vestul Judeţului Vâlcea” – cod SMIS 16531, finanţat din fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013.

Târgul se va desfăşura în zilele de 20 şi 21 aprilie 2012, în spaţiul amenajat lângă Căminul cultural din satul Romanii de Jos, în apropierea celei mai cunoscute ctitorii a domnitorului Constantin Brâncoveanu, Mănăstirea Hurezi. Deschiderea oficială va avea loc în ziua de vineri, 20 aprilie 2012, orele 12,00.

Târgul se numără printre cele mai îndrăgite evenimente organizate de oraşul Horezu. În acest an, în cadrul  târgului, sunt organizate o serie de spectacole şi concursuri cu scopul de a promova tradiţia şi arta populară românească. Meşteri populari şi creatori consacraţi din zone cu tradiţie în arta populară, precum şi ansambluri folclorice renumite din diverse zone ale ţării sunt prezente la târg, motiv pentru care considerăm că, şi în acest an, ne vom bucura de prezenţa unui număr mare de participanţi şi vizitatori. Îşi vor da concursul Ansamblurile artistice din municipiul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, oraşul Nădlac, judeţul Arad, oraşul Băile Govora, judeţul Vâlcea, oraşul Balş, judeţul Olt, comunele Albac şi Almaşul Mare, judeţul Alba, comuna Bran, judeţul Braşov, comuna Costeşti şi oraşul Horezu, judeţul Vâlcea.

Spectacolele de muzică şi dans popular, paradele de costume populare însoţite de fanfară, dar şi concursurile de îndemânare artistică şi atelierele interactive organizate fac ca şi această ediţie să se bucure de un real succes şi să fie considerată nu doar un eveniment local, ci unul naţional.

Pe cei interesaţi îi aşteptăm să fie alături de noi în zilele de 20 şi 21 aprilie la Târgul popular „Izvorul Tămăduirii” de la Horezu, să ne bucurăm împreună de frumuseţea artei populare în toate formele ei.