Colonelul (r) Copăceanu Dumitru este candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Bunești


Filiala PNL Vâlcea crede cu tărie în echipa PNL Bunești și în domnul  Dumitru Copăceanu pentru că au determinarea și priceperea de a rezolva problemele cu care se confruntă comuna Bunești.

Domnul Copăceanu Dumitru este cadru militar de profesie, colonel MAPN în rezervă, licențiat în inginerie iar în prezent își desfășoară activitatea profesională ca director administrativ în cadrul uneia din cele mai mari societăți comerciale din județul Vâlcea.

Atât studiile universitare și post universitare experienta profesionala vastă, cât și mandatul de consilier local îl fac cel mai bun candidat pentru a dezvolta și a moderniza localitatea Bunești.

Împreună cu echipa sa, are experiența necesară, vrea și poate aduce o schimbare în bine în comunitate prin atragerea de investitori, crearea de noi locuri de munca in localitate și atragerea fondurilor europene, atât de necesare dezvoltării comunei:

„M-am născut în 12 august 1967, în comuna Bunești, Vâlcea, și am absolvit școala generală în 1981, în această localitate.  Apoi, am urmat o carieră militară. În anul 1981 am susținut admiterea la liceul militar din Craiova, pe care l-am absolvit în anul 1985. Am avut ocazia să am niște colegi de o reală calitate, care, ulterior, au ajuns în funcții înalte în societate și în armată. Am urmat apoi Școala Militară de Ofițeri Activi „Panait Donici”, pe care am absolvit-o în anul 1988. Din 1988, până în 2017, am îndeplinit funcții pe linie de comandă stat major și garnizoană de la nivel pluton la locțiitor de comandant. În prezent, lucrez la o societate comercială unde îndeplinesc funcția de Director Administrativ. În ceea ce privește latura politică, după ce am trecut în rezervă, foarte multe persoane, din localitatea Bunești, m-au rugat să candidez, pentru funcția de Primar.  Am făcut pasul considerând că vremea anilor ‘90 a trecut cu mult, s-au schimbat mentalități, s-au schimbat politici, s-au schimbat oamenii, s-au schimbat generațiile. Era și este nevoie de o schimbare în localitatea noastră. Totodată, eu, pot să vin cu ceva nou.

Atunci când am făcut primul pas în politică, am reușit să obținem patru consilieri ceea ce părea de neconceput pentru un novice în luptă cu un primar aflat în funcție de aproape un sfert de secol! În acești ani, am avut ocazia să văd și să învăț foarte multe în sfera administrației publice locale, și cu bune, și cu rele. Am primit cu mare onoare șansa oferită de Partidul Național Liberal să candidez pentru primăria Bunești, conștient de suportul extraordinar pe care cea mai vechea formațiune politică din România mi-l poate oferi mie și, implicit, comunității din care fac parte, care, în ciuda aparențelor se confruntă cu multe probleme. În primul rând, mă refer la racordarea tuturor cetățenilor la rețeaua de apă, ceea ce trenează de aproape 20 de ani. Este prioritatea mea principală extinderea rețelei de apă și canal în unele zone din satele Firești, Râpănești, Coasta Mare și Teiușu dar și continuarea înfințării unui sistem de distribuție de gaze naturale pentru toate satele comunei noastre.

Vreau să vă mai spun că, în ciuda etichetei de Patria Căpșunelui, și a sărbătorii noastre tradiționale, Buneștiul nu are absolut nicio plantație de căpșuni! Îmi propun să fac din revigorarea acestui sector agricol o prioritate absolută care ține, înainte de toate, de prestigiul și mândria noastră, a tuturor celor din Bunești. Pentru aceasta, în mandatul meu, primăria va acorda susținere și suport  IMM-urilor locale pentru accesarea de fonduri din programele destinate pomiculturii, apiculturii și zootehniei.

O să mă îndrept și asupra problemelor de infrastructură, reliefând un aspect vizibil, nu numai de mine, ca localnic, dar și de alții din afară care mi-au semnalat faptul că Buneștiul nu are un trotuar modern care să însoțească Drumul Național de la un capăt la altul al localității.

Nu pot să trec cu vederea lipsa unui centru civic pe care-l poți întâlni și de care te poți bucura în majoritatea localităților. Vreau să includ aici și amenajarea unei săli de festivități și de oficializare a căsătoriilor în cadrul unui proiect de modernizare și reabilitare a actualului sediu al primăriei.

În mandatul meu, sunt decis să fie o transparență totală față de cetățeni, prin întâlniri frecvente cu oamenii unde problemele și întrebările comunității să fie puse pe tapet direct primarului care, în perioada impusă de lege, să revină cu soluțiile și ideile pe care le așteaptă oamenii.

Mi-aș dori să stimulez tinerii, care ar trebui să rămână în localitate. Îmi doresc să atrag investitori prin diverse forme, să atragem locuri de muncă. Țin foarte mult la educația copiilor. În acest sens, am un proiect pentru reabilitarea și modernizarea școlii, construcția unei săli de sport, amenajarea părcării școlii și a spațiului de îmbarcare a elevilor.

În domeniul siguranței publice a localnicilor, voi dezvolta un sistem video integrat pentru toate satele comunei în vederea protecției cetățenilor și bunurilor acestora. Tot pe acest palier, voi trece, în cel mai scurt timp, la lucrări de îndiguire a pârâului Bunești, în toate punctele predispuse inundațiilor. În plus, am în plan ecologizarea constantă a localității noastre, accesarea de fonduri pentru energia verde și creșterea eficienței energetice.

Ca primar, voi prezenta mereu stadiul lucrărilor contractate și efectuate pe raza localității, voi detalia prețurile la care au fost încheiate contractele și mă voi asigura personal de nivelul execuției. Trebuie să aducem lucrările și investițiile care se desfășoară în Bunești la nivelul acestor ani, pentru că am constatat personal, parcurgând comuna la pas, cu ochiul genistului specialist în drumuri și poduri, că sunt foarte multe lucrări superficiale. Din păcate, este o lipsă de transparență și chiar, pot spune de respect față de oameni și comunitate în cheltuirea banului public. În acest sens, printre lucrările pe care vreau să le realizez se înscriu amenajarea de rigole trafic greu pentru lățimea  DC 158 Teiușu, reparații și refacere covor asfaltic DC 158 (Magazin-Biserica-Teiușu și zona Giurca). ”

După aproape 30 ani, a sosit vremea schimbării și în comuna Bunești! E nevoie de o administrație concentrată pe nevoile cetățenilor și pe dezvoltarea localității.