Obiectiv: minim 20 de primării


mazilu_dan• liderul UNPR Vâlcea, Dan Mazilu, spune că vrea un scor cât mai bun la alegerile locale din iunie, pentru a ataca apoi parlamentarele din toamnă

În această perioadă, în politica vâlceană este forfota can­didaturilor, viitorii primari şi consilieri locali fiind curtaţi de mai toate partidele. Există comune unde primarii în funcţie au adeziuni la câte trei partide!?!, iar unii consilieri locali sunt trecuţi pe listele mai multor formaţiuni politice. Un actor important pe scena politică locală este deputatul Dan Ma­zilu, liderul UNPR, despre care se spune – mai ales în ca­drul Uniunii Social Liberale – că negociază cu cei mai mulţi primari. „Obiectivul nostru la alegerile locale este să obţi­nem minim 20 de mandate de primar şi cât mai mulţi con­si­lieri locali şi judeţeni. Eu acţionez în tot judeţul pentru atra­ge­rea de noi membri, de oameni cu notorietate şi forţă, în timp de Mircia Gutău şi Eusebiu Veţeleanu lucrează în mu­ni­cipiul reşedinţă de judeţ”, declară Mazilu.

Întrebarea firească care reiese din obiectivul UNPR este următoarea: Cum? Se cunoaşte faptul că progresiştii nu au vreun primar în funcţie în judeţul Vâlcea, aşa că este lesne de înţeles că Mazilu va face „recrutări” de la alte formaţiuni politice, dacă nu a făcut deja. Sunt multe comune în Vâlcea unde partenerii din USL nu se înţeleg asupra candidaţilor pentru primării, aşa că este foarte posibil ca nemulţumiţii – cei care nu vor fi propuşi de PSL sau PNL pentru cursa elec­to­rală din iunie – să aleagă „drumul UNPR”. În acest fel, având în vedere şi forţa financiară a liderului Dan Mazilu, progresiştii pot aspira la cele 20 de primării.