O VÂLCEANCĂ A CÂȘTIGAT ARGINTUL
la Festivalul Olimpic al Tineretului European


România a încheiat pe locul nouă în clasamentul medaliilor Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), întrecere organizată de-a lungul săptămânii trecute în orașul Banska Bistrica din Slovacia. Suita de întreceri a adus la start mii de tineri sportivi din întreaga Europă, din calendarul concursurilor făcând parte numeroase sporturi olimpice (precum atletism, înot, gimnastică artistică, baschet, volei, handbal, tenis, judo și altele).
Sportivii români au avut rezultate bune, încheind competiția cu un total de 19 medalii (dintre care cinci de aur și opt de argint), rezultat care a permis ca țara noastră să intre în grupul select al primelor zece națiuni în clasamentul general pe medalii. A fost un rezultat chiar bun dacă ne gândim că, la Jocurile Olimpice (care se desfășoară din patru în patru ani), destinate seniorilor, România a tot decăzut în clasamentul general pe medalii, ajungând acum în pericol de a ieși dintre primele 50 de națiuni ale lumii. E drept că la Jocurile Olimpice participă concurenți din toată lumea, nu doar din țările europene precum la FOTE. Însă, chiar și așa, locul nouă la general între națiunile europene este unul destul de onorabil.

Ștefania Uță a cucerit argintul

Nu putem să nu amintim că una dintre cele opt medalii de argint pe care România le-a câștigat în Slovacia a fost obținută de sportiva Ștefania Uță (foto, în stânga imaginii) din Râmnicu Vâlcea. Deși nu are nici 15 ani împliniți și a concurat în fața unor sportive mai mari ca vârstă, Ștefania s-a descurcat foarte bine în proba de 400 metri garduri și a reușit să încheie pe locul secund, fiind depășită doar de o sportivă din Ucraina (foto, în dreapta imaginii).
Ștefania practică atletismul de mulți ani, este elevă la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea, acolo unde este pregătită de antrenoarea Alina Enescu. Ștefania este legitimată și la Clubul Sportiv Municipal Onești din județul Bacău. Îi dorim mult succes pe mai departe tinerei sportive din județul nostru și suntem convinși că, și dacă nu va reuși să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 (prin prisma vârstei încă destul de mică), la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028 va fi prezentă negreșit!