„Nu m-am gândit că joc împotriva echipei din oraşul meu, m-am gândit că trebuie să câştig”


• a declarat Claudiu Niculescu, antrenor FC Damila
 

Fotbaliştii Damilei Măciuca au ratat, duminică, în urma rezultatului surprinzător de egalitate înregistrat la Slatina, o mare şansă de a se apropia la câteva puncte de cele două echipe clasate pe primele poziţii în Seria Vest a ligii secunde, poziţii care asigură, la finalul sezonului, promovarea pe prima „scenă” a fotbalului românesc. Iar cum până la momentul în care cortina va cădea peste această ediţie a ligii a II-a au mai rămas doar câteva săptămâni, necunoscutele din „ecuaţia” promovării se restrâng, şi, din păcate pentru iubitorii fotbalului vâlcean, şansele ca Damila să transforme în realitate visul ce datează de peste un sfert de secol, acela ca judeţul nostru să aibă o echipă în Liga I, sunt tot mai mici.

Claudiu Niculescu, antrenorul „verzilor” de la Damila Măciuca, a oferit câteva explicaţii pentru meciul modest pe care elevii săi l-au practicat chiar pe stadionul în care fostul mare atacant dinamovist a început fotbalul. „Din ce am văzut de la marginea terenului, eu cred că am pierdut două puncte. Acesta este fotbalul, de asta este frumos, te bucuri, dar eşti şi trist. Nu m-am gândit nici un moment că joc împotriva echipei din oraşul meu. M-am gândit că trebuie să câştig meciul, indiferent de adversarul pe care l-aş fi avut. Am avut o şansă mare, după ce Corona a făcut egal acasă cu Luceafărul. Şi noi am ratat o şansă enormă după acest egal de la Slatina, dar sperăm până la capăt. Normal că este mare supărarea, ştiu cât am muncit şi cât au muncit aceşti băieţi minunaţi. Şi, repet, am ratat o şansă enormă de a ne situa pe un loc promovabil”, a încheiat dezamăgit tehnicianul Claudiu Niculescu.

În acest moment, după disputarea partidelor din etapa a XXVI-a, ACS Poli Timişoara (43 puncte) şi Corona Braşov (41 puncte) ocupă cele două poziţii promovabile. Damila Măciuca să află pe ultima treaptă a podiumului (38 puncte), păstrând totuşi şanse matematice pentru a promova în prima ligă, chiar dacă gruparea pregătită de Claudiu Niculescu depinde acum tot mai mult de rezultatele contracandidatelor.