Nimeni nu-i poate sta în față lui Cîlea!


Cilea_incruntat• actualul preşedinte al Consiliului Judeţean are o „cotă de piaţă” de peste 65% în preferinţele alegătorilor vâlceni

Forfotă de nedescris la sediile din Râmnic ale partidelor, în primăriile din judeţ, dar şi în sediile locale ale diferitelor formaţiuni politice ce vor lupta la alegerile locale din 10 iunie. La Vâlcea, marii favoriţi sunt Uniunea Social Liberală şi Partidul Democrat Liberal, în timp ce Uniunea Naţională pentru Progresul României şi Partidul Poporului – Dan Diaconescu îşi vor disputa poziţiile de „decidenţi” în viitoarele alianţe judeţene sau locale.

Pentru Consiliul Judeţean, ma­rele favorit este actual preşedinte, Ion Cîlea, reprezentantul Uniunii Social Liberale. Cu un procent de peste 65% în toate sondajele de opinie, liderul social – democrat se poate consi­de­ra, deja, câştigătorul următorului man­­dat de patru ani în fruntea Vâlcii. Tre­buie spus că Ion Cîlea „va trage” după el şi lista de consilieri judeţeni a USL, astfel că pot avea speranţe la un mandat de „ales” chiar şi cei plasaţi pe locurile 23 – 24. „Challenger-ul” lui Cîlea va fi liderul judeţean al PDL, Dorel Jurcan, care a fost împins de funcţia de partid şi de colegii „binevoitori” în această bătălie pe care nu şi-o dorea. Nimeni din poli­tica vâlceană nu vrea, astăzi, să lupte împotriva lui Cîlea!

În judeţ, conform sondajelor de opinie, USL va reuşi să obţină peste 70 mandate de primar şi sute de posturi de consilier local. Sunt, însă, destule comune unde negocierile între PSD, pe de-o parte, şi PNL şi PC, pe de altă parte, nu s-au finalizat, candidaturile comune nefiind finali­zate. Este posibil, deci, ca în câteva localităţi să existe candidaţi şi liste separate, însă finalul va fi aproape acelaşi: mandate de aleşi sub sigla USL. În acest timp, PDL încearcă măcar să-şi conserve localităţile pe care le deţine, cu şanse mari la Rm. Vâlcea, Horezu, Ocnele Mari, iar UNPR să preia comunele conduse de nehotărâţi sau dezamăgiţi.