Niculescu a definitivat lotul de jucători


• 24 de fotbalişti vor „trage” pentru acelaşi obiectiv: promovarea în Liga I
 

După revenirea din Ungaria, acolo unde „verzii” Damilei au efectuat un sta­giu de pregătire şi au disputat trei meciuri de verificare, antrenorul Niculescu a fă­cut „bilanţul” elevilor săi. Două remize „albe” şi o victorie fără gol primit înseam­nă destul de mult pentru o formaţie care abia începe să se cristalizeze după nu­meroasele „update-uri” făcute în această pauză competiţională. Chiar dacă a fost nevoit să recurgă şi la „remanieri” în cazul jucătorilor veniţi în probe, mulţi fiind dornici de a se alătura unei grupări de perspectivă şi, mai ales, stabilă din punct de vedere financiar, ajutat şi de staff-ul tehnic, Niculescu a avut de unde alege fotbalişti de mare valoare, cu mult peste nivelul ligii secunde.

Astfel, începând cu luna ianuarie, în lotul Damilei au fost înregimentaţi atât jucători „căliţi” în fotbalul profesionist, dar şi tineri foarte talentaţi, dornici de a face performanţă alături de o echipă care tocmai asta îşi propune. Aşa au ajuns să semneze cu o grupare necunoscută la nivel naţional până în urmă cu două sezoane jucători care au evoluat în cupele europene, precum portarul Florin Matache (Dinamo Bucureşti), dar şi alţii care deţin experienţa primei ligi: Mihai Deaconescu (FCM Târgu Mureş), Rareş Cucui (Universitatea Cluj) sau francezul Nasser Menassel (FC Braşov).

Bărbulescu, Negruţ şi Mişu, ultimii care au semnat

Week-end-ul trecut, după întoarce­rea din cantonament, lotului Damilei s-au alăturat, cu „acte în regulă”, alţi trei fot­ba­lişti. Este vorba despre mijlocaşii Valentin Bărbulescu (ACS Berceni) şi Geo Mişu (Dinamo II), dar şi atacantul Sergiu Negruţ (CFR Cluj). Primul dintre aceştia a semnat pe un sezon şi jumătate, fiind deja familiarizat cu atmosfera de la Damila, el pregătindu-se cu „verzii” în Ungaria. „Ceferistul” Negruţ a fost ultimul care a semnat cu Damila, el urmând să activeze, sub formă de împrumut, doar până în vară.

În acest moment, după perfectarea contractelor noilor-veniţi, oficialii grupării din Măciuca cunosc cu exactitate componenţa lotului de jucători pe care se vor baza pentru retur, în tentativa de a obţine o performanţă istorică pentru fot­balul vâlcean, anume revenirea pe prima „scenă” a fotbalului românesc după o pauză de aproape trei decenii. Cei 24 de fotbalişti pe care antrenorul Damilei îi va avea la dispoziţie în retur sunt:

Portari: Florin Matache, Dragoş Geantă, Paul Botaş

Fundaşi: Samson Nwabueze, Că­tă­lin Pârvulescu, Mihai Deaconescu, Ionuţ Stoica, Rareş Cucui, Eduard Stoica

Mijlocaşi: Iosif Melcea, Codruţ Lircă, Lucian Iordache, Octavian Marinescu, Nasser Menassel, Graţian Smedescu, Geo Mişu, Daniel Iancu, Valentin Băr­bu­lescu
Atacanţi: Albert Voinea, Bogdan Gean­tă, Adrian Codin, Adrian Popa, Ovidiu Mihai, Sergiu Negruţ.
 

Medrea: „Ne-am asigurat viitorul prin aducerea unor tineri fotbalişti talentaţi”

Directorul sportiv de la FC Damila, Bog­dan Medrea, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, că este mulţumit de re­zultatele campaniei de achiziţii desfăşu­rată în această iarnă. El a mai precizat că numeroşii fotbalişti tineri şi de perspec­tivă pe care gruparea vâlceană îi are acum în lot pot reprezenta soluţii viabile pentru viitoarele sezoane: „Am reuşit să înregistrăm actele la FRF pentru Valentin Bărbulescu (foto stânga), iar până în vara anului 2014 el va fi jucătorul nostru. Ultimul care a semnat este Sergiu Negruţ (foto dreapta), care va veni sub formă de împrumut pe şase luni de la CFR Cluj. Avem 24 de fotbalişti în lot pentru retur, din care 5 au jucat în Liga I, iar 11 sunt sub 21 de ani şi au trecut aproape toţi pe la loturile naţionale ale României. Cred că am reuşit să avem concurenţă pentru fiecare post şi, în acelaşi timp, ne-am asigurat viitorul echipei prin aducerea unor tineri fotbalişti talentaţi, consideraţi printre cei mai buni din ţară, la categoria lor de vârstă”.

Preşedintele clubului Damila, Lucian Munteanu, a oferit câteva informaţii des­pre Valentin Bărbulescu, un fotbalist expe­rimentat cu calităţi tehnice foarte bune, dublate de parametrii fizici excep­ţio­nali: „Bărbulescu este un fotbalist de forţă, având calităţi sportive deosebite. El are multe meciuri jucate în ligile superioare din România. Nu pierde mingi la mijlocul terenului, este foarte bun recuperator, iar în acelaşi timp oferă siguranţă liniei defensive. Cu certitudine, Vali Bărbulescu va fi una dintre piesele de bază în angrenajul lui Claudiu Nicu­lescu pentru acest retur de campionat. Jucătorul a semnat un contract valabil până în vara anului 2014 şi sperăm ca experienţa lui să ne ajute în atingerea obiectivului pe care ni l-am propus”.