Adunarea Generală de la AJF a decis: Liga a IV-a va avea în componenţă două serii şi sezonul viitor


• taxele pentru vizele şi legitimaţiile de joc rămân neschimbate în retur


Vineri, 22 februarie, Sala „VIP” din incinta complexului sportiv „Traian” a găzduit prima şedinţă a Adunării Generale a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vâlcea din acest an. Chiar dacă nu au răspuns invitaţiei toţi delegaţii şi reprezentanţii echipelor afiliate forului judeţean condus de Constantin Pintilie, cei prezenţi au întrunit cvorumul necesar pentru a putea adopta sau ratifica anumite hotărâri referitoare la modul de desfăşurare al viitoarelor campionate organizate sub egida AJF.

Aşa cum era de aşteptat, pe lângă „punctele” aflate pe ordinea de zi, s-au purtat discuţii şi asupra subiectului „nevralgic” al fotbalului vâlcean, cel care, de aproape un an, a împărţit lumea acestui sport în două tabere: susţinătorii şi contestatarii ideii ca Liga a IV-a să se desfăşoare în formatul cu două serii, Nord şi Sud, aşa cum este în prezent. Însă, nici după această şedinţă a Adunării Generale, spiritele din tabăra contestatarilor nu s-au liniştit, aceştia primind doar promisiunea oficialilor AJF cum că, în vară, atunci când se va dezbate şi aproba regulamentul privind modul de organizare a ediţiei 2014/2015, propunerea lor va fi supusă votului majorităţii.

Tot în şedinţa organizată vineri, s-a mai decis ca, pentru retur, taxele şi vizele pentru legitimaţiile de joc ale fotbaliştilor, atât la nivelul Ligii a IV-a, cât şi a V-a, să rămână neschimbate faţă de prima parte a actualului sezon. De asemenea, prin votul participanţilor la şedinţă, s-a stabilit ca fostul preşedinte al Comisiei de Cenzori din cadrul AJF, Bogdan Pistol, actualmente vicepreşedintele Consiliului Judeţean, să fie înlocuit cu delegatul formaţiei Hidroelectra Râmnicu Vâlcea, Emil Nicolaescu. Astfel, din retur, Comisia de Cenzori a AJF va fi alcătuită din Pantelică Anghelescu, Dumitru Dobre şi Emil Nicolaescu.

Returul va debuta pe 9 martie

În aceeaşi şedinţă, datele calendaristice stabilite la finalul turului ca fiind cele în care se vor relua campionatele judeţene au primit „ok-ul” majorităţii. Astfel, partidele primei etape a returului Ligii a IV-a se vor disputa sâmbătă, 9 martie, iar meciurile din runda inaugurală a returului celor trei serii de Liga a V-a se vor juca duminică, 10 martie.