Nici măcar un sfert din proprietari nu asigură paza pădurilor vâlcene!


O ușoară creștere se constată de la un an la altul, dar încă suntem departe de a declara că situația s-a îmbunătățit simțitor. Datele statistice confirmă clar cele spuse.
Până pe data de 10 martie, au fost puse în posesie de către autorități 171.425 ha de fond forestier, dar numai 27.600 ha sunt păzite de către ocoalele silvice din județ. Practic, din cele 62.236 de persoane împroprietărite, doar 13.586 au încheiat contracte de pază cu anumite ocoale silvice din zonă. În aceeași perioadă, dar anul trecut, au fost puse în posesie 179.299 ha din care doar 26.896 ha erau păzite. Mai mult, din cele 62.095 de persoane împroprietărite, doar 14.988 s-au gândit să-și păzească pădurile.
Potrivit declarației șefului Pazei Pădurii din cadrul Direcției Silvice Vâlcea, Dumitru Dinu (foto), se speră ca situația să se îmbunătățească anul acesta, mai ales că un ordin de Guvern atestă că paza fondului forestier este gratuită pentru suprafețele până la 30 ha.
Mai menționăm că, până-n luna martie a.c., s-a înregistrat o singură infracțiune la instanța de judecată, în timp ce, anul trecut, tot în primele două luni, vorbeam de șase infracțiuni constatate.