Neclarități, noutăți, dar și acuze privind situația gropii de la Măldărești


Două probleme cu impact major asupra mediului au fost dezbătute ieri, la sediul Instituției Prefectului Vâlcea: neînțelegerile iscate între autoritățile locale din Drăgoești și reprezentantul firmei care se ocupă cu salubritatea și situația gropii de gunoi din Măldărești. Au răspuns prezent invitației prefectului Florian Marin directorii instituțiilor de mediu din județ, firme ce se ocupă cu salubritatea în Râmnic și-n județ, dar și viceprimarul municipiului nostru, Eusebiu Vețeleanu.
Primele discuții în contradictoriu au avut loc între primarul comunei Drăgoești, Gheorghe Melente, și reprezentanții unei firme de salubritate, aducându-se acuze legate de utilizarea bunurilor Asociației ADI Salubritate, prețuri mai mari sau forțarea încheierii unor contracte. Deși ambele părți susțineau că lucrurile s-au clarificat, tot ce dorea edilul Melente era să i se aducă în atenție și prefectului situația. Încă nu am înțeles de ce alesul local din Drăgoești, dacă avea atâtea neclarități, nu a trecut pe o cale mai legală: organizarea unei licitații.
Lucrurile au degenerat și-n ceea ce privește groapa de gunoi de la Măldărești. De la acuze legate de faptul că se fac controale și de trei, patru ori pe săptămână, venite din partea reprezentantului firmei de salubritate din zonă, până la amenințări și injurii n-a fost decât un pas. Ideea este că astfel de întâlniri vor mai avea loc, pentru lămurirea pe cât posibil a situației gropii care, în 16 iulie, se va închide. Până atunci, probabil, singura vină este ceea că investițiile propuse nu au fost duse la bun sfârșit când trebuia, ci s-au tot tergiversat până am ajuns ca astăzi groapa de la Roești să nu aibă pus nici măcar „un țăruș”. Cu ocazia întrunirii, au aflat și participanții că groapa de la Fețeni funcționează… dar deservește doar Râmnicul.