Polițiștii au descins iar în Berbești


• vizate au fost și localitățile învecinate
• amenzile aplicate s-au ridicat la 30.000 de lei

Așa după cum ați aflat din ediții recente ale cotidianului nostru, polițiștii vâlceni (serviciile Ordine Publică, Poliţie Rutieră, Investigarea Criminalităţii Economice, Investigaţii Criminale, Acţiuni Speciale) au intensificat seria controalelor inopinate efectuate pe raza orașului Berbești și a localităților învecinate. Acțiunile s-au desfășurat în colaborare cu Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea, fiind urmărită prevenția şi combaterea infracţionalităţii în partea de vest a județului nostru.
Prin intermediul unui comunicat de presă transmis recent, polițiștii vâlceni anunță că au fost efectuate controale inopinate ce au vizat 14 operatori economici având ca obiect de activitate comercializarea de produse energetice (cărbune, mai exact), prestarea de servicii de reparaţii auto şi comerţ cu piese auto second-hand, comercializarea de produse alimentare şi nealimentare. Acțiunile s-au desfășurat în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, verificării legalităţii activităţii desfăşurate de unităţile de alimentaţie publică verificate etc. Totodată, acţiunea a vizat modul în care participanţii la trafic respectă normele privind regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Ce au descoperit polițiștii?
În cadrul acţiunii au fost constatate numeroase infracţiuni rutiere, fiind aplicate 57 de contravenţii. Valoarea totală a amenzilor aplicate s-a ridicat la peste 30.000 de lei. Totodată, au fost reţinute 11 certificate de înmatriculare.
„Au fost constatate șase contravenţii prevăzute de Legea nr.12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitar – veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Totodată, au fost confiscate legume în valoare de 350 de lei expuse spre vânzare fără respectarea formelor legale”, se arată în comunicatul de presă.

Vești proaste pentru cei certați cu legea: controalele nu încetează!
Prin intermediul aceluiași comunicat de presă la care am făcut referire, polițiștii anunță că vor continua amplele verificări din partea de vest a județului nostru. „În continuare, se va acţiona punctual în zonele pretabile la sustragerile de cărbune, se vor intensifica controalele pentru verificarea modului de executare a pazei fizice, precum şi instruirea agenţilor de pază de la obiectivele din zonă”, se arată în finalul materialului transmis presei.