Naţionala de handbal – debut cu stângul în Danemarca


  • Selecţionata reprezentativă a ţării noastre participă în această săptămână la tradiţionala întrecere amicală desfăşurată în Danemarca, denumită „Cupa Mondială”. În prima partidă, fetele antrenate de Radu Voina au cedat surprinzător în faţa formaţiei similare a Franţei

Echipa naţională de handbal feminin a României participă în această perioadă pentru a şaptea oară în istorie la cea mai puternică întrecere amicală din lume, organizată de federaţia daneză de handbal şi denumită sugestiv „Cupa Mondială”. Trebuie menţionat faptul că cele opt reprezentative care se aliniază an de an la start sunt admise pe bază de invitaţie. Anul acesta, România se află în grupa A, alături de reprezentativele Franţei (vicecampioană mondială în 2009), Norvegiei (campioana olimpică en-titre) şi Germaniei (medaliată cu bronz la mondialul din 2009).

Deşi porneau ca favorite în prima partidă a grupei în faţa echipei franceze (mai ales prin prisma faptului că formaţia noastră este câştigătoarea ultimelor două ediţii ale aceleiaşi competiţii), fetele noastre au trebuit să se recunoască la final învinse, scor 30-25 în favoarea handbalistelor din „hexagon”. Până la pauză, disputa a fost destul de echilibrată, Franţa intrând la cabine în avantaj cu scorul de 12-9, romancele jucând bine în apărare (acolo unde până acum au avut ceva dificultăţi), problemele fiind în atac, fetele noastre ratând destul de multe ocazii. După pauză, ambele formaţii eu ieşit mai mult la joc, iar golurile „au curs” unele după altele, din păcate mai multe dintre ele tot în poarta României. Scorul final al partidei fiind un categoric 30-25 în favoarea Franţei.

Cele mai bune marcatoare pentru echipa noastră au fost: Iulia Curea cu şase reuşite, Valentina Ardean patru iar Ramona Farcău şi Ada Nechita au punctat şi ele de câte trei ori. Marcatoare sunt, aşa cum era şi de aşteptat de la Oltchim Rm.Vâlcea. De partea cealaltă, pentru Franţa Lacrabere a marcat de şase ori, iar o serie de jucătoare (Dembele, Boudouin, Pineau şi Signate) au punctat de câte patru ori. Următorul joc al României se va disputa astăzi 22 septembrie, de la ora 19.00, în faţa campioanei olimpice, Norvegia.