Luni dimineaţă, Militarii vâlceni donează sânge la apelul preşedintelui CJ


• câteva zeci de angajaţi ai MAPN sunt aşteptaţi la Centrul de Transfuzii
Recent, Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, lansa pe o reţea de socializare un apel pentru ca toţi vâlcenii să ajute Centrul de Transfuzii într-un moment de criză.
„Este o perioadă dificilă, chiar am traversat o criză de sânge. În continuare, avem un număr mic de donatori. Noi ne-am propus de mult și am făcut acțiuni de colectă mobilă în județ. Am fost la Drăgășani, la Brezoi, la diverse unități militare sau economice. Nu poți merge oriunde, trebuie să ai parte și de o deschidere. Trebuie să conștientizăm populația cu privire la importanței donării de sânge. Mulți din donatorii mai vechi pe care-i avem în baza de date au căpătat câteva boli și pe fondul îmbătrânirii. O altă cauză pentru care nu vin oameni să doneze este cea materială. Valoarea tichetelor de masă nu a mai crescut de mult timp. Sunt donatori care vin de departe și este greu pentru ei. Este o cheltuială. Nu mai sunt motivați doar pentru cele șapte tichete. Nu cred că pentru statul român ar fi un efort prea mare să se mărească valoarea acestor tichete”, confirma situaţia gravă pentru presa locală şi Narcisa Ionașcu Ispas, directorul Centrului de Transfuzii Vâlcea.
Ca de obicei, printre primii care se implică să ajute în clipe de acest gen sunt militarii. În acest sens, luni dimineaţă, câteva zeci de soldaţi şi ofiţeri vor fi la Centrul de Transfuzii din Râmnic pentru a veni, încă o dată, în ajutorul semenilor şi comunităţii lor.