Luni, A început Satul Bunicilor 2018, la Muzeul Satului Vâlcean!


• pe 31 mai, proiectul va culmina cu o expoziție în aer liber – „Satul copilăriei” – un spectacol în aer liber
Ca-n fiecare an din acest ultim deceniu, la Muzeul Satului Vâlcean, se desfăşoară o nouă ediţie a proiectului educaţional intitulat „Satul bunicilor”. Evenimentul este organizat de Muzeul Judeţean Vâlcea în colaborare cu Inspectoratul Școlar și constă în ateliere de lucru şi vizite la o serie de obiective muzeale.
Cu această ocazie, vor fi efectuate vizite la Muzeul Satului Vâlcean, la care vor participa copii de la grădiniţele şi şcolile din Râmnicu Vâlcea şi din judeţ. În cadrul acestui proiect educaţional, copiilor li se vor prezenta câteva mici ateliere de lucru, vor efectua plimbări cu mijloacele de transport şi vor vizita o serie de monumente de arhitectură tradiţională din incinta Muzeului Satului Vâlcean.
Prima săptămână a proiectului constă în vizitarea monumentelor de arhitectură populară din cadrul Muzeului Satului Vâlcean: școala primară, expoziția foto «Etnografica», hanul tradițional și biserica de lemn din Pietrari.
A doua săptămână programează ateliere demonstrative (atelierul sculpturii în lemn, atelierul apicultorului, atelierul de fierărit și vizitarea casei Oteșani și a apicultorului).
A treia săptămână aduce plimbare cu mijloacele de transport tradiţionale în incinta Muzeului Satului Vâlcean şi atelierul pâinii (demonstraţie de copt pâinea în cuptorul de pământ).
Copiii participanţi la proiect vor avea intrarea gratuită până la sfârşitul anului însoţiţi de părinţi.