Lincar a fost numit antrenorul noii echipe a Craiovei


• fostul principal al Damilei Măciuca a afirmat că doreşte să obţină, din nou, rezultate notabile în Oltenia


Sâmbătă, în prezenţa primarului Lia Olguţa Vasilescu, a fost prezentată componenţa conducerii administrative şi tehnice a noii echipe a Băniei, Clubul Sportiv Universitatea Craiova. Aşa cum am anunţat la începutul săptămânii trecute, fostul internaţional român şi jucător al Stelei, bihoreanul Erik Lincar (nimeni altul decât cel care a pregătit-o, în prima parte a sezonului 2012/2013 al ligii a doua, pe Damila Măciuca, înregistrând rezultate nesperat de bune) a fost instalat pe banca tehnică a noii echipe a Universităţii, acesta având ca obiectiv, după cum a declarat primăriţa Craiovei, clasarea pe o poziţie cât mai bună în noua ediţie competiţională şi promovarea tinerilor fotbalişti din oraşul Băniei.

Alături de Erik Lincar, din componenţa staff-ului care se va ocupa de destinele fotbalistice ale Craiovei mai fac parte Pavel Badea (preşedinte), Ioan Codoban (director executiv), Zeno Bundea (Team Manager) şi Gică Craioveanu (director de imagine).


Lincar: „Cunosc fotbalul din Oltenia şi ştiu că aici există potenţial”


După experienţa fructuoasă de la Damila Măciuca, când tehnicianul bihorean a reuşit adevărate minuni cu o nou-promovată în Liga a II-a, Erik Lincar are posibilitatea de a-şi demonstra din nou iscusinţa în arta pregătirii unei echipe aflată la primul contact cu liga secundă. În timpul conferinţei de presă organizată sâmbătă, acesta a declarat: „Craiova trebuie să se relanseze şi să realizeze din nou performanţe notabile. Cunosc bine Oltenia şi fotbalul de aici şi ştiu că există potenţial, aşa că îmi doresc să reuşesc la această echipă. Se vor afla şi jucători olteni în lot, mai ales că eu asociez ambiţia şi determinarea fotbaliştilor cu cea specifică acestei zone”.


Pârvu de la CSM, singura certitudine


Deşi alte echipe se pregătesc pentru reunire, Lincar a anunţat că, până în acest moment, doar un singur jucător este ca şi sosit în Bănie, acesta fiind fostul căpitan al celor de la CSM Râmnicu Vâlcea, Florian Pârvu. „Nu avem încă un lot definitivat de jucători pentru că ne aflăm încă în tratative cu mai mulţi fotbalişti. Singurul de care vă pot spune acum este Pârvu de la Râmnicu Vâlcea. Mă voi decide zilele următoare asupra componenţilor staff-ului tehnic. Pe orice antrenor îl condiţionează rezultatele. Eu sper să le obţin la Craiova şi să avem un joc cât mai spectaculos”, a încheiat într-o notă optimistă tehnicianul bihorean.


Primăriţa Vasilescu, preocupată să scoată adevărata Universitatea Craiova din „ghearele” lui Mititelu


Prima doamnă din Bănie nu a uitat să trimită pe parcursul conferinţei de presă şi câteva „săgeţi otrăvite” la adresa celui care deţine palmaresul adevăratei echipe a Craiovei, Adrian Mititelu. Remarcile Olguţei Vasilescu au venit ca urmare a declaraţilor tot mai acide făcute în ultimul timp de omul de afaceri, cel care ameninţă că va împărţi pe jumătate inimile şi dragostea oltenilor pentru fotbal după ce va înscrie echipa al cărei palmares îl deţine, de asemenea, în Liga a II-a (chiar dacă, cel puţin până în prezent, nu are nici un fotbalist legitimat!).

„Ne batem pentru adevărata Universitatea Craiova pentru că am spus mereu că s-a făcut o mare nedreptate. Sunt absolut convinsă că va fi înscrisă doar o singură Universitatea în campionat, deoarece dacă aş mai fi avut vreun dubiu, nu m-aş fi implicat în acest proiect. Mereu am un plan B de rezervă. Emblema clubului nistru va fi cea originală pe care a avut-o în trecut echipa de fotbal. Avem palmaresul de până în 1994, imnul şi culorile. Vom putea folosi fără probleme Stadionul „Ion Oblemenco”. Una dintre dorinţele noastre a fost aceea de a avea în lot mulţi jucători craioveni şi aşa se va întâmpla. Nu trebuie să cădem în aceeaşi capcană în care au căzut alţii în ceea ce priveşte contractele. Pentru a deveni valide, acestea trebuie înregistrate la FRF, lucru care se poate face şi cu 48 de ore înaintea începerii campionatului”, a subliniat primăriţa Craiovei.


Alb-albaştri se vor pregăti în Serbia


Până la calmarea spiritelor pe malul Jiului, conducerea CS Universitatea a demonstrat că poate adopta decizii încă din prima zi de la numire şi a anunţat calendarul primelor evenimente din „viaţa” noii echipe. Astfel, fotbaliştii cu care oficialii grupării oltene anunţă că s-au înţeles sunt aşteptaţi miercuri, 10 iulie, la reunirea care va avea loc la Stadionul „Ion Oblemenco”. După perfectarea contractelor şi înregistrarea acestora la FRF, noii „juveţi” vor merge în Serbia, acolo unde, începând cu 22 iulie, au programat un stagiu de pregătire.