Liceul Sanitar „Antim Ivireanu”, in sărbătoare


  • Cum in aceste zile este celebrat Sfântul Ierarh Antim Ivireanul, unitatea școlară din Râmnicu Vâlcea, ce poartă numele martirului, s-a aflat in sărbătoare. Astfel, Liceul Sanitar Antim Ivireanu a sărbătorit, astăzi,  implinirea a 65 de ani de activitate, iar programul dedicat evenimentului a fost unul bogat in acțiuni. S-au desfășurat concursuri de geografie, de creație literară, de cultură generală, s-au vizionat filme, documentare și, cum sănătatea inseamnă mișcare, au avut loc și competiții sportive. Părinții elevilor și dascălii indrumători au fost cei care au aplaudat intens programul artistic al copiilor, de la cei mai mici la liceeni. Pe o scenă amplasată in curtea unității au evoluat copiii, imbracați in portul popular românesc.

A fost lansată cartea: Familiarizarea elevilor cu elemente de plastic. Metode și procedee. Tehnici de lucru. De asemenea, cei ale căror pași ajung in incinta liceului pot admira expoziția Liceul meu intre Ieri și Azi, ce cuprinde lucrări de artă plastică și proiecte de Istoria Artei, toate având ca temă centenarul. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, a fost prezent inspectorul de sector, Lăcrămioara Impăratu, impresionată, la final, de modul de organizare și desfășurare a evenimentului.
Directorul adjunct al liceului, Ramona Neacșu, a prezentat, pe scurt, istoricul școlii, de la inființarea acesteia in anul 1953, la Râmnicu Vâlcea, purtând numele de Școala de Surori și Moașe, cu durata de trei ani, și până la actuala denumire.