Liceul „Oltchim” nu se desființează… până-n 2018


Astăzi, pentru a nu știm câta oară (n.r. și noi am pierdut șirul), la solicitarea profesorului Tiberiu Pană, cadru didactic titular la Liceul „Oltchim”, s-a mai dezbătut soarta unității de învățământ, dar în prezența prefectului Florian Marin și a primarului Râmnicului, Mircia Gutău. Alesul râmnicenilor a ținut să precizeze clar că, până-n 2018, Liceul „Oltchim” rămâne pe poziție: „Acum, nu se modifică nimic în ceea ce privește Liceul Chimic. Unitatea se regăsește în structura școlară de anul viitor. Până la sfârșitul anului, voi face reformă în învățământ, așa cum este corect. Voi  analiza fiecare școală privind gradul de ocupare. Nu mă voi pronunța, însă, decât după o analiză pertinentă. Am vorbit și cu cei de la Universitatea din Pitești și voi insista pe lângă Ministerul Educației ce trebuie făcut la filiala din Râmnic. Numai așa ne putem dezvolta. Dar, repet, până în 2018, nu se modifică nimic în ceea ce privește liceul”.
Concluzia întâlnirii a aparținut subprefectului de Vâlcea, Aurora Gherghina, care chiar a ținut să puncteze că o astfel de întâlnire nu-și mai avea rostul, mai ales că nu intervine nicio schimbare în programa școlară din 2017-2018.
La rândul său, prefectul județului, Florian Marin, a declarat că va sta cu ochii pe hotărârile Consiliului Local al Râmnicului pentru a constata legalitatea acestora.