La finalul turului ligii secunde: Vâlcea nu stă deloc bine în clasamentul play-off-ului


• fotbaliştii pregătiţi de antrenorul Niculescu sunt ultimii în această ierarhie


Deşi se află în grafic cu primul obiectiv trasat de conducerea clubului, ocuparea unui loc de play-off la finalul turului (CSM clasându-se pe locul patru în ierarhia generală), municipalii pregătiţi de tehnicianul Claudiu Niculescu nu au o situaţie tocmai „roz” în clasamentul întocmit pe baza rezultatelor directe dintre primele şase clasate, adică cel care contează în eventualitatea (destul de probabilă) în care CSM se va lupta, în primăvară, pentru promovarea în Liga I (acesta fiind de altfel obiectivul principal al clubului râmnicean). Fotbaliştii vâlceni au suferit mult în cele unsprezece etape ale turul acestui sezon, meciurile susţinute în deplasare reprezentând o adevărată provocare, ei obţinând doar două puncte în cinci partide disputate pe terenuri adverse (nici unul dintre acestea necontând însă pentru clasamentul play-off-ului). Prin prisma rezultatelor nefavorabile din deplasare, deşi în clasamentul general ocupă un onorabil loc patru, în clasamentul play-off-ului, vâlcenii sunt ultimii, cu numai patru puncte acumulate.

Continuând scurta radiografie a evoluţiei formaţiei vâlcene din turul Seriei Vest a ligii secunde, putem remarca rezultatele foarte bune înregistrate de fotbaliştii lui Claudiu Niculescu, pe teren propriu, în faţa echipelor din zona inferioară a clasamentului (câştigând toate cele patru întâlniri disputate pe stadionul din Parcul Zăvoi), „coşmarul” acestora fiind reprezentat de meciurile din deplasare. Acolo au obţinut doar două remize în faţa unor echipe clasate pe loc de play-out (CS Mioveni şi FC Olt Slatina) şi au suferit trei înfrângeri pe terenurile unor echipe din play-off (FC Universitatea Craiova, ASA Târgu Mureş şi CS Universitatea Craiova). Mai pe scurt, putem concluziona prin faptul că CSM nu a pierdut nici un meci pe propriul teren (cinci victorii şi o remiză), dar nici nu a câştigat vreunul în deplasare (două remize şi trei înfrângeri).


Mare surpriză în clasamentul play-off-ului: Târgu Mureş şi FC Universitatea Craiova ocupă primele poziţii


Ierarhia stabilită la finalul turului cu ajutorul rezultatelor directe înregistrate între echipele clasate pe primele şase poziţii în clasamentul general scoate la iveală o situaţie inedită. Grupările ASA Târgu Mureş (locul cinci în clasamentul general) şi FC Universitatea Craiova (locul şase în clasamentul general) se află pe primele două locuri ale ierarhiei play-off-ului, ele obţinând rezultate pozitive în meciurile cu rivalele directe. De asemenea, formaţii precum Gloria Bistriţa (locul al doilea în clasamentul general), Metalul Reşiţa (locul trei) sau CS Municipal Râmnicu Vâlcea (locul patru) se pot considera perdante, ele ocupând ultimele trei poziţii în clasamentul play-off-ului.


Clasament play-off


Nume echipă                  M      V       E       Π       Gol.   P

1.ASA Târgu Mureş        5        3        2        0        7-2    11p

2.FC U. Craiova             5        2        2        1        2-1    8p

3.CS U. Craiova             5        1        3        1        6-6    6p

4.Metalul Reşiţa            5        2        0        3        5-6    6p

5.Gloria Bistriţa             5        1        2        2        4-6    5p

6.CSM Rm. Vâlcea         5        1        1        3        7-10  4p

*primele două poziţii asigură promovarea în Liga I 


FC Olt şi Olimpia Satu Mare domină în play-out. Mioveni, Motru şi UTA luptă din greu pentru evitarea retrogradării


Având doar o singură miză (evitarea ultimelor două poziţii care trimit în Liga a III-a), cele şase echipe care se află acum pe locuri de play-out se pregătesc pentru un retur ceva mai liniştit. După evoluţiile din tur, FC Olt Slatina şi Olimpia Satu Mare par fi însă îndreptăţite să spere la mai mult şi să forţeze accesul în zona play-off-ului, diferenţa mică de puncte faţă de primele şase clasate putând fi surmontată pe parcursul celor unsprezece etape ale returului. Gruparea slătineană (chiar adversara municipalilor de sâmbătă, în prima etapă a returului) ocupă prima poziţie în ierarhia play-out-ului, ea fiind urmată, îndeaproape, de Olimpia Satu Mare, o altă formaţie destul de solidă care a pus multe probleme numelor mari în turul campionatului regulat. De partea cealaltă, în subsolul ierarhiei, condamnate să lupte pentru evitarea retrogradării par a fi formaţiile CS Mioveni, Minerul Motru şi UT Arad.


Clasament play-out


1.FC Olt Slatina             5        3        2        0        6-1    11p

2.Olimpia Satu Mare       5        2        3        0        5-2    9p

3.FC Bihor Oradea          5        2        2        1        6-6    8p

4.CS Mioveni                 5        1        2        2        5-7    5p

5.Minerul Motru             5        1        1        3        5-7    4p

6. UT Arad                    5        1        0        4        4-8    3p

*la finalul campionatului, echipele de pe ultimele două locuri vor retrograda


Programul etapei a XII-a (prima din retur)


Sâmbătă, 16 noiembrie, ora 11.00

CSM Râmnicu Vâlcea – FC Olt Slatina

UT Arad – FC Bihor Oradea

CS Mioveni – Minerul Motru

Gloria Bistriţa – CS U. Craiova

FC U. Craiova – Olimpia Satu Mare

Metalul Reşiţa – ASA Târgu Mureş