La ediţia 2017 a Sărbătorii Căpşunului Viorel Radi, premiat de CJ pentru excelenţă în administraţie!


• pentru a uita de cel mai greu an din istoria recentă a căpşunilor, buneştenii
i-au chemat pe Gelu Voicu şi Pepe să le cânte

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea i-a înmânat, duminică, primarului comunei Buneşti o diplomă de excelenţă în administraţie. Momentul s-a consumat pe scena ediţiei 47 a Sărbătorii Căpşunului, organizată la Buneşti. Flancat de profesorul Ilie Mihai, iniţiatorul sărbătorii în 1970, de prefectul Florian Marin şi de alţi invitaţi de seamă, Constantin Rădulescu l-a elogiat public pe colegul său de partid aflat la cârma Buneştiului.
În fapt, tradiţionalul eveniment dedicat căpşunilor a fost unul mai sărac decât niciodată, doar câteva coşulețe cu fructul simbol al Buneştiului fiind expuse la peretele sudic al primăriei. Realitatea crudă a dezastrului din acest an a fost recu­nos­cută de toţi şi evocată chiar în cuvântul reprezentantului Guvernului în judeţ.
Pentru a trece de acest amar, sărbătoarea a pornit cu un spectacol susţinut de elevii Şcolii Gimnaziale Buneşti, Ansamblul „Urmaşii Generalului Gheorghe Magheru” Albeni, judeţul Gorj, urmat de un Concert al Orchestrei „Rapsodia Vâlceană” şi mai, spre seară, de Pepe, Gelu Voicu, Claudia Ghiţulescu, Trupa Ro-Mania, Simion Bogdan Mihai şi Taraful de la Balda Gorj.