La atac: VEȘTI CUMPLITE pentru Andrei Gheorghiu: USR cere izolarea Rusiei!


Iulian Bulai, imaginea progresiștilor, anunță că a obținut prima victorie cu rușii care l-au invitat pe viceprimarul Râmnicului la un scurt curs în decembrie 2021
România deschide scorul în meciul cu dușmanul de la Răsărit care se tot încordează la miazănoapte de câteva săptămâni. Uniunea Salvați România marchează prima în confruntarea cu rușii, iar autorul este chiar Iulian Bulai, «mascota» progresișților:
„Victorie de etapă împotriva lui Putin! La Consiliul Europei (CoE), împreună cu colegele Simona Spătaru si Diana Stoica, m-am opus alegerii parlamentarului rus Piotr Tolstoi ca vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). CoE este singura instituție unde aproape toate țările europene, inclusiv Rusia, sunt prezente la masa dialogului.
Tolstoi este mâna dreaptă a lui Putin la Consiliul Europei. Tolstoi nu vede nicio problemă în anexarea Ucrainei de către Rusia sau în ocuparea de către Rusia a unei treimi din teritoriul Georgiei. Tolstoi susține ca frontierele Rusiei să fie cele din 1917, legitimează agresiunea față de opoziția rusă și față de organizația pentru drepturile omului „Memorial”. Tolstoi nu răspunde la întrebări cu privire la trupele ruse de la granița cu Ucraina. Putin și oamenii lui trebuie izolați acum, nu premiați!
Un număr 106 de parlamentari din toata Europa am votat împotriva lui Tolstoi. Doar 79 pentru. Delegația rusă trebuie să revină cu altă propunere. Sper eu mai decentă.  Piotr Tolstoi este strănepotul lui Lev Tolstoi. E un simplu accident”.

Andrei, vî panimaiete?

Pe 10 decembrie 2021, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România V.I. Kuzmin s-a adresat reprezentanților autorităților locale, precum și antreprenorilor români și ruși în cadrul întâlnirii – Oportunități de cooperare bilaterală, organizată la Ambasada Rusiei la București cu sprijinul „Romanian Investment Zoom Program”. Întâlnirea din 10 decembrie a fost dedicat „dezvoltării tradiției de relații comerciale și economice reciproc avantajoase cu Federația Rusă”.
„Ambasadorul Rusiei i-a chemat pe reprezentanții cercurilor de afaceri din România să trateze în mod critic acuzațiile mincinoase, puse în circulație de mass-media de trend majoritar, mainstream, la adresa Rusiei despre unele intenții imaginare de a submina fundamentele democrației occidentale, și să abordeze procesul de stabilire a cooperării comerciale de pe pozițiile unui calcul pragmatic clar”, se anunța atunci.
Tot în comunicatul ambasadei sunt recunoscute și discuțiile economice, în care „participanții români au vorbit în detaliu despre potențialul economic și investițional al regiunilor lor, manifestându-și interesul pentru dezvoltarea tradiției de relații comerciale și economice reciproc avantajoase cu Federația Rusă”.
Șeful progresiștilor vâlceni, Andrei Gheorghiu, a fost prezent la eveniment și chiar a luat cuvântul în calitate de viceprimar al Râmnicului:
„Am primit o invitaţie şi la Ambasada Rusiei şi m-am dus să prezint ce m-a interesat pe mine: oferta investiţională din punct de vedere turistic pentru zona Râmnicului şi pentru zona adiacentă, pentru că vrem să facem o Organizaţie de Management al Destinaţiei (OMD), prin care să atragem cât mai mulţi turişti, de peste tot din lume. Motivul invitaţiei, cum au fost toate celelalte invitaţii de la alte ambasade, a fost de cooperare economică. Din păcate, acolo s-au discutat şi alte teme geo-politice care, pe mine, nu m-au interesat. Noi, eu cel puţin, n-am intrat în discuţiile acestea, ci pur şi simplu m-am axat pe ceea ce era tema invitaţiei şi atât”, au fost motivele exprimate de către «Zmeura de aur» a politicii vâlcene pentru vizită…