La AJFP Vâlcea, întâlniri de lucru cu contribuabilii pe tema noutăţilor legislative fiscale


Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea informează contribuabilii că organizează, în data de 16.12.2019, ora 14.00, la sediul instituţiei din Râmnicu Vâlcea, str. General Magheru, nr. 17, Sala Mare, o întâlnire de lucru. Aceasta va avea pe ordinea de zi aspecte constatate de organele de inspecţie fiscală referitoare la:
• modalitatea de calcul al rezultatului fiscal (reguli generale, înregistrarea cheltuielilor şi amortizării);
• modalitatea de calcul şi de plată a impozitului pentru veniturile realizate din investiţii;
• aspecte cu privire la taxa pe valoarea adăugată (înregistrarea în scopuri de TVA, decontul de TVA, evidenţa operaţiunilor, sfera de aplicare a dreptului de deducere, limitări speciale ale dreptului de deducere, condiţii de exercitare a dreptului de deducere, ajustarea taxei);
Totodată, vor fi prezentate și serviciile electronice oferite de A.N.A.F (Serviciul Spaţiul Privat Virtual şi Serviciul de depunere on-line), punându-se accent pe avantajele utilizării acestor servicii, pe modalitatea de accesare şi utilizare a acestora.

O nouă întâlnire pe 18 decembrie

De asemenea, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea va organiza, în data de 18.12.2019, ora 15.00, la sediul instituţiei din Râmnicu Vâlcea, str. General Magheru nr. 17, Sala Mare, în colaborare cu Camera Notarilor Publici Vâlcea, o altă întâlnire de lucru. Aceasta va avea ca temă „Modalitatea de declarare a veniturilor din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal – formularul 208”.
Contribuabilii interesaţi să participe la aceste întâlniri se pot programa prin intermediul „Formularului de contact” de pe website-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, accesând următorul link: https://www.anaf.ro/asistpublic/, selectând categoria „Asistenţă în domeniul fiscal”, subcategoria „Întâlniri cu contribuabilii”.
Informaţii privind data, locul de desfăşurare a întâlnirilor şi subiectele puse în dezbatere la sediul A.J.F.P Vâlcea se pot obţine și prin intermediul Call Center-ului A.N.A.F., apelând numărul de telefon 031.403.91.60 sau prin accesarea listei întâlnirilor disponibile la următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/intalniri.htm.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Comunicare şi Servicii Interne al AJFP Vâlcea