Jale mare cu alcoolul în trafic


Ieri dimineață, între orele 06.00 – 08.00, polițiștii rutieri au depistat patru conducători auto care conduceau autocamioane pe drumurile publice, sub influența alcoolului, pe numele unuia dintre aceștia fiind întocmit dosar penal. În cursul zilei de miercuri, 11 octombrie, polițiștii Serviciului Rutier au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale și au reținut opt permise de conducere. Poliţiştii rutieri au acționat în cadrul Planului de Acțiune BUS & TRUCK, cu preponderență pentru combaterea conducerii de autovehicule pe drumurile publice, sub influența alcoolului. Astfel că, pe Drumul Național 7, pe raza localității Budești, au oprit un autocamion, care transporta animale, condus de S.I., de 48 de ani. Având în vedere faptul că bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, faţă de acesta efectuându-se cercetări pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, sub influenţa alcoolului.
De asemenea, la data de 11 octombrie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Drăgășani l-au depistat pe C.M., de 56 de ani, din municipiul Drăgășani, în timp ce conducea o autoutilitară pe Drumul Județean 677 D, pe raza comunei Ștefănești, autoutilitara aflându-se sub influența alcoolului, în urma testării cu aparatul etilotest rezultând 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, faţă de acesta efectuându-se cercetări pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, sub influenţa alcoolului.

 

Urmărire în zorii zilei
Ieri dimineață, în jurul orei 04.00, polițiștii Serviciului Rutier au efectuat semnale de oprire în trafic a unui autoturism, care depășise limita legală de viteză, însă, conducătorul auto și-a continuat deplasarea, fără să respecte semnalele regulamentare. Polițiștii au plecat în urmărirea autoturismului, pe care l-au depistat și oprit, pe Drumul Național 7, pe raza comunei Bujoreni. Cu prilejul controlului autoturismului, polițiștii au identificat 17 truse de scule pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență ori transport. Polițiștii l-au sancționat contravențional pe bărbat, cu amendă, în cuantum de 1.885 de lei, și au confiscat cele 17 truse de scule, transportate ilegal.

 

Alte transporturi ilegale de lemne
Marți, în jurul orei 11.00, poliţiştii din Vaideeni, însoțiți de reprezentanți ai primăriei Vaideeni, l-au depistat pe D.I, de 50 de ani, din localitate, care transporta cu o autoutilitară, 1,25 metri cubi de material lemnos, specia fag, fără să deţină documente legale de provenienţă ori de transport pentru materialul lemnos. Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe bărbatul în cauză, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat materialul lemnos transportat ilegal.
Miercuri, în jurul orei 15.00, poliţiştii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Măldărești, aflându-se în patrula intercomunală, l-au depistat pe M.M.D., de 19 ani, din localitate, care transporta cu o autoutilitară, 1,20 metri cubi de material lemnos, specia fag, fără să deţină documente legale de provenienţă ori de transport pentru materialul lemnos. Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe bărbatul în cauză, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat materialul lemnos transportat ilegal.

 

Criminaliștii au luat urma unei hoațe din locuințe
În această săptămână, specialiștii criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au reușit depistarea autorului unui furt din locuință, comis pe raza comunei Mădulari, în perioada 23 septembrie – 3 octombrie: „La fața locului, s-au deplasat polițiști de investigații criminale, specialiști criminaliști și conducător câine de urmă, care au efectuat cercetarea la fața locului, administrând mai multe probe în vederea stabilirii autorului. Persoana bănuită este o tânără, de 22 de ani, din comuna Pesceana. Acesta ar fi pătruns în locuință, prin forțarea unei ferestre, de unde a sustras mai multe bunuri de uz casnic” sună raportul oficial IPJ.
Poliția recomandă ca atunci când părăsiţi locuinţa, pe timpul nopţii, să lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune; În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, rugaţi vecinii sau prietenii apropiaţi să procedeze astfel încât să nu se simtă lipsa dumneavoastră: geamuri deschise, ridicarea corespondenţei etc.; Montaţi la vedere plăcuţe de atenţionare cu privire la existenţa unui sistem de securitate; o sirenă de exterior descurajează și este extrem de eficientă; Achiziţionaţi întrerupătoare care, la diverse intervale de timp, aprind şi sting automat lumina; Şi lumea virtuală este parte din viaţa noastră, nu vă transformaţi conturile de pe reţelele de socializare în surse de informaţii pentru infractori; Atunci când plecaţi pentru o perioadă mai lungă de acasă, nu faceţi acest lucru public pe Internet.