Iulian Urban ar fi fost chemat să dea explicaţii, dacă era în PSD


Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat (PSD), Adrian Năstase, a declarat într-un interviu la RFI, că l-ar fi chemat la explicaţii pe senatorul PDL Iulian Urban dacă acesta ar fi fost membru PSD, după afirmaţiile acestuia pri­vind atacurile din Norvegia. “Dacă domnul Urban ar fi la mine în partid şi dacă eu aş fi şeful partidului, l-aş fi chemat la o întâlnire şi la o discuţie foarte serioasă în legătură cu astfel de afirmaţii, care nu se bazează pe absolut nimic”, a declarat Năstase la RFI.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, declară că “nimic nu poate justifica un act criminal de anvergura aceasta”, referindu-se la atacurile de vineri, 22 iulie, din Norvegia, soldate cu 76 de morţi.

“Eu cred că trebuie să-l lăsăm pe domnul Urban deoparte, să scrie pe blog, libertatea de expresie trebuie păstrată încă în România şi-mi dau seama că ea există deocamdată”, a mai spus Adrian Năstase.  Senatorul PDL Iulian Urban a scris recent pe blogul său că nu Anders Behring Breivik a comis atacurile din Norvegia, “ci actualii lideri care conduc în UE”. Parlamentarul democrat-liberal susţine că “multiculturalis­mul ne-a fost băgat pe gât forţat şi în doză mare”. Conducerea Partidului Democrat Liberal (PDL) va reacţiona în momentul în care va simţi că senatorul Iulian Urban se va desprinde de “setul nostru de valori” – valorile democraţiei, ale statului de drept şi ale europenităţii integrale – afirmaţiile aces­tuia având caracter personal, a declarat purtătorul de cuvânt şi vicepreşedinte al PDL, Sever Voinescu, ca reacţie la comen­tariile parlamentarului democrat-liberal Iulian Urban, potrivit cărora principalii vino­vaţi pentru atentatele din Norvegia sunt liderii UE prin politica dusă în privinţa multiculturalismului.