Istoria se scrie la Veszprém


• CS Oltchim întâlneşte sâmbătă, în returul semifinalelor Ligii Campionilor, formaţia maghiară Audi ETO Gyor

Misiunea handbalistelor pregătite de Radu Voina, aceea de a juca din nou o finală a Ligii Campionilor este foarte aproape de realizare. Dar, până la îndeplinirea acestui vis, atât al jucătoarelor cât mai ales al împătimiţilor handbalului din întreaga ţară, mai este de făcut un pas – poate cel mai mare de până acum. Chiar dacă „galacticele” din Vâlcea s-au impus duminică în Sala Sporturilor „Traian” în faţa campioanelor Ungariei, scor 35-31, avansul de patru goluri nu este deloc unul mare, dimpotrivă, el putând fi surmontat cu mare uşurinţă de către experimentatele sportive maghiare. Aşa cum s-a observat în jocul de duminică, cu precădere în prima sa parte, handbalistele din ţara vecină alcătuiesc un lot foarte valoros, gruparea din Gyor fiind considerată de către specialiştii acestui sport drept principala favorită la câştigarea celui mai râvnit trofeu al handbalul feminin european de club. Mai mult decât atât, din această „maşină de handbal” pe care norvegianul Karl Erik Bohn încearcă să o aducă foarte aproape de perfecţiune, aproape de fiecare dată s-au făcut remarcate câteva jucătoare cu adevărat „stelare”, un real „coşmar” pentru orice portar. Astfel, între cele mai bune opt marcatoare de până în acest moment al celei mai titrate competiţii inter-cluburi a bătrânului continent se regăsesc nu mai puţin de trei handbaliste de la ETO Gyor: unguroaica Anita Gorbicz (lidera acestui clasament, cu 100 de goluri marcate), brazilianca Eduarda Amorim, precum şi norvegianca Heidi Locke. Ca o comparaţie, cea mai bună marcatoare de la Oltchim este turcoaica Yeliz Ozel, aflată abia pe locul al paisprezecelea, cu 47 de reuşite.

Aşa cum afirma şi antrenorul Radu Voina, imediat după încheierea partidei tur, ar fi o mare greşeală ca fetele de la Oltchim să se considere deja calificate în marea finală, campioanele Ungariei fiind cu siguranţă suficient de valoroase pentru a pune multe probleme Oltchimului. Tehnicianul „chimistelor” a mai adăugat la conferinţa de presă următoarele, subliniind totodată performanţa deosebită pe care au realizat-o elevele sale: „Nu am devenit favoriţi la calificare. La Gyor va fi un meci mai greu decât cel de aici, dar ne vom apăra şansele cum putem. Fetele îşi doresc foarte mult să câştige, nu e la îndemâna oricui să ajungă în finala Ligii Campionilor”.

Partida decisivă dintre ETO Gyor şi Oltchim Râmnicu Vâlcea se va disputa mâine, 7 aprilie, începând cu ora 17.00 – ora României. Oficialii clubului maghiar au decis ca acest meci să nu se dispute în Gyor, gazdă fiind aleasă arena din oraşul Veszprém. Duelul dintre cele două supercampioane va putea fi urmărit şi de către fanii handbalului din România, postul de televiziune sportivă DigiSport1 transmiţând în direct acest eveniment deosebit. În cealaltă semifinală „zarurile” par să fi fost aruncate încă de sâmbăta trecută, atunci când muntenegrencele de la Buducnost s-au impus chiar pe terenul deţinătoarei trofeului Ligii Campionilor, Larvik HK (scor 22-20). Partida retur de la Podgorica se va disputa duminică, 8 aprilie.